44. Yıl coşkusu...

Erdemir Musıki ve Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kültür sanatta 44.Yılı etkinlikleri kapsamında Türk Halk Oyunları gösterisi sundu.

44. Yıl coşkusu...

1973 yılında; kurulmuş olan dernek, ülkemizin nadide kuruluşlarından olan  Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş’nin  desteği ile kültür ve sanat faaliyetlerini 44 yıldır kesintisiz olarak sürdürmektedir. Üye profili olarak her kesimden kültür ve sanatla uğraşmak isteyen 150 üye ve 100 kursiyerleri ile sanat yaşamına devam etmektedir. Dernek üyeleri Kültür Sanatta 44. Yıl etkinlikleri kapsamında 22 Nisan 2017 günü yoğun seyirci kitlesine, İzmir, Bitlis, Trabzon, Antalya, Adıyaman, Van, Zonguldak ve Artvin yöreleri ile coşkulu bir Türk Halk Oyunları gösterisi sunmuşlardır.

Kurum; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Oyunları ve Tiyatro dallarında Minik, Yıldız, Genç ve Büyük kadrolar ile etkinlikler düzenliyor.

  Derneğin Misyonu “Dernek olarak amacımız kültürel faaliyetlerimizi en iyi şekilde geliştirip geniş kitlelere yaymak, yöremizin ve Erdemir’imizin kültürel manada da var olduğunu göstermek, ayrıca gelecek kuşaklara Türk Halk Müziğini, Türk Sanat Müziğini, Türk Halk Oyunlarını ve Tiyatromuzu yozlaştırmadan ulaştırmaktır.”

Kurum ayrıca; Türkiye Dünya’da çok başarılı temsillerde bulunmuş ve başarılara imza atmıştır.

  Türk Halk Oyunları grubu Yurtdışı etkinlikleri Fransa, Almanya, Romanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Kültür Bakanlığı’nın oluruyla ülkemizi temsil etmiştir. Avrupa Birliği Projesi olan “Festival” etkinliğine katılmış olup, ayrıca Kültür Bakanlığı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Türk Halk Oyunları Türkiye yarışmalarında dereceye girdi.

  2016 Yılında Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun Düzenlendiği yarışmada Geleneksel Düzenlemesiz Dal Kategorisinde Zonguldak yöresi ile İl Birincisi, Kocaeli Grup Yarışmasında Grup İkincisi oldular.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER