5 YILLARI DOLUNCA ÇIK DEDİLER

5 YILLARI DOLUNCA ÇIK DEDİLER
Zonguldak&[#]8217;ta Türkiye Taşkömürü işçileri, 5 yılı doldurdukları gerekçesi ile TTK evlerinden çıkartıldıkları nedeniyle tepki gösterdiler.
Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nun Kozlu beldesindeki Yeni Mahalle&[#]8217;de bulunan evlerinde kalan işçiler, beş yılı doldurdukları gerekçesiyle evlerinden çıkartılması yönünde uyarı geldiğini ifade etti. 15 gün içerisinde evlerin boşaltılması gerektiğini ifade eden yetkililerin, kanunu uyguladıklarını söyleyen Yüksel Değirmenci, &[#]8220;Bize bu evleri verirken harabe haldeydi. Evimize bakım yaptık, masraf yaptık. 14 seneden bu yana burada kalıyorum. Şimdi de beş seneden fazla kalanların çıkmasını istiyorlar. Yeni kanun çıkmış. Peki bizim yaptığımız masraflar ne olacak. Biz nereye gideceğiz. Bütün her şeyimi evime harcadım. Ocakta çalışırken bunları düşünüyorum. Eşim tedirgin ben tedirginim. Bizi mağdur etmesinler&[#]8221; diye tepki gösterdi.
Yedi yıldan bu yana TTK evinde kaldığını ifade eden Murat Oktay isimli madenci ise &[#]8220;Burada 100&[#]8217;ün üzerinde hane var. Burada mağdur edileceğiz. On beş gün içerisinde bizleri çıkartmak istiyorlar. Bize sahip çıksınlar. Bize verilen evler harabe durumdaydı. Evleri onardık ve içine oturacak hale getirdik. TTK&[#]8217;nın madenciye teslim ettiği evler harabe durumda, gelip oturmayanlar oldu. Fakat biz masraf yaptık, şimdi de mağdur edilecek&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 06:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER