‘’%50 DAHA YOKSUL GİRİYORUZ’’

‘’%50 DAHA YOKSUL GİRİYORUZ’’

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yeni yıla sayılı gün kala vatandaşın indirim yalanı ile kandırıldığını belirterek yeni yıla yoksulluk içinde girdiğimizi açıkladı.

Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamasında mahalle bakkallarının marketlerden daha ucuza mal sattığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“2022 yılına girerken biz tüketiciler, geçen yıla göre en az %50 daha yoksul giriyoruz. Ülkede uygulanan yanlış politikalar sonucu vatandaşın satın alma gücü düşmüş, özellikle yoksul ve sabit gelirli bizlerin temel ihtiyaçları sağlıklı bir şekilde karşılama şansımız kalmamıştır.

Özellikle hükümeti destekleyen medya kamuoyunda sanki indirim yapılmış gibi yalan ve yanlış haber yaparak bizleri yoksulluğa alıştırmaya çalışıyorlar.

Kısacası gözümüzün içine bakarak yanlı haber yapıyorlar.

Fiyatlar düşmediği gibi muhtemelen yeni yılda daha büyük oranda zamlarla karşılaşacağız. Asgari ücret daha vatandaşın cebine girmeden eridi pul oldu.

Fiyatların ceza yaparak düşürülmesi mümkün değildir. Bu cezalar yargıdan da dönecektir. Çünkü fiyatlar serbest piyasa koşullarında oluşmakta tekel oluşmadığı sürece herkes istediği fiyattan ürün satabilmektedir.

Hükümet, rekabet yapabilecek yeni kooperatifler kurarak ancak bu şekilde fiyatları aşağı çekebilir.

YENİDEN ACİL OLARAK ÜRETİM VE TÜKETİM KOPERTİFLERİ OLUŞTURULMALI VE HÜKÜMET BUNLARI DESTEKLEMELİDİR.

Yeni yıla girerken tüketicilerimiz alışveriş yaparken çok seçici olmalı piyasa araştırması yaparak ürün satın almalıdır. Çünkü aynı ürün çok farklı fiyatlarla satılmaktadır. Şunu açıkça söyleyebilir. Mahalle bakkalları şuanda marketlerden daha ucuza ürün satmaktadırlar. Tüketicilerimiz daha çok mahalle bakkallarını tercih etmelidir.

Yeni yılda hediye alacaklar mutlaka fiş ve değişim kartı almalıdır. Hediye alanlar hediye alacağı kişilerin ihtiyacını giderecek ürünleri tercih etmelidir.

Yeni yıl alışverişi son güne bırakılmamalıdır.

Her şeye rağmen halkımızın yeni yılını kutlar, yeni yılın ülkemize, sağlık bolluk ve barış getirmesini dileriz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER