ADD YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ!

ADD YENİ YÖNETİMİNİ SEÇTİ!

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi 14. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokalinde gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurul saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Genel Kurulun divan heyeti Sabri Yavuzyılmaz, Bülent Apaydın, Ahmet Orhan ve Barış Çakır’dan oluştu.

ADD Zonguldak Şubesi 14. Olağan Genel Kuruluna; İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Ekrem Güllüdağ, Zonguldak Birleşik Kamu İş Temsilcisi Metin Kahveci, CHP Merkez ilçe yöneticisi Tayfun Demir, CHP’li Zonguldak Belediye Meclis üyesi Osman Bekaroğlu, Tüm-Bel Sen Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertaş, Zonguldak Sınav Koleji Genel Müdürü Halil Vecdi Ilgın, misafirler ve delegeler katıldı.

Divan başkanı Sabri Yavuzyılmaz, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek; “Kongremizi tarafsızlık içerisinde yöneteceğiz ama tarafız Atatürk’ten, Atatürkçü düşünceden, tam bağımsızlıktan, antiemperyalist dünya görüşünden ve Atatürk’ün devrim ile ilkelerinden tarafız” dedi.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila, şunları söyledi:

İLKELERİMİZDEN ÖDÜN VERMEDEN YOLUMUZA DEVAM ETTİK

“13.dönem Şube Yönetim Kurulu olarak bizler, üç yıllık yönetim süresince, devletimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı, onuru ile O’nun mirası; devrimlerinin, ilkelerinin bekçiliğini yapmak üzere kurulmuş olan derneğimizin Zonguldak şubesinin siz üyelerimizden aldığımız yetki ile yöneticileri olma gururunu yaşadık. Üye ve şube sayısı, örgütlenmedeki gücü ile ülkemizin en büyük Demokratik Kitle Örgütü olan derneğimiz; aynı zamanda, Atatürk ve devrim düşmanı hainlerce yaşamdan kopartılan yurtsever aydınların kurucusu olduğu, yöneticiliğini yaptığı bedel ödemiş ve ödemekte olan, laik çağdaş cumhuriyetimizin kalesi konumundadır. O en büyük yurtseverlerden, kurucu başkanımız Prof.Dr.Muammer Aksoy, derneğimizin kuruluşundan yedi ay sonra halen daha gerçek failleri bulunmamış hainlerce katledildi. Aynı karanlık odakların maşaları, kurucularımız, genel merkez yönetim kurulu üyelerimiz Doç.Dr Bahriye Üçok, Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Dr.Necip Hablemitoğlu, Uğur Mumcu gibi büyük değerlerimizi de katlettiler. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan yardımcımız, demokrasi şehidimiz Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın vasiyet niteliğindeki şu sözü çok önemlidir; ''Atatürkçü Düşünce Derneği’ne üye olmak yurtseverlik görevidir. İhmale gelmez” Bizler bu görevi büyük önderimiz tek ve değişmez liderimiz Atatürk’e olan sorumluluğumuzun verdiği onurla yerine getirmeye çalıştık. Gün gün gittikçe arttırılan baskı, zorlama ve yıldırmalar karşısında, zor şartlar altında ilkelerimizden ödün vermemeye özen göstererek yolumuza devam ettik.

ADD VE GÖNÜLLÜLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTE

Pandemi ya da başka birçok gerekçelerle önümüze çıkartılan engellere rağmen tören ve eylemlerimizi yaptık. Bugün burada, bayrağı bizden devralacak olan değerli yol arkadaşlarımızın da aynı sorumluluk ve bağlılıkla en doğru şekilde görevlerini yapacaklarına yürekten inanıyor, her zaman, her koşulda yanlarında olacağımıza söz veriyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, milli iradenin temsili Türkiye Büyük Millet meclisimizin, laik çağdaş bağımsız cumhuriyetimizin kuruluş ayarları ve aydınlığının yeniden tesisinin sağlanacağı bu önemli süreçte Atatürkçü Düşünce Derneği örgütüne büyük görev düşmektedir. Üç yıllık süreçte, güzellikleri paylaştığımız gibi acıları da paylaştık Zonguldak örgütü olarak. Çok değerli yol arkadaşlarımızı, yeri dolmayacak büyük değerlerimizi sonsuzluğa yolculadık. Acılar yaşadık. Yedi kişi, tek yürek çıktığımız yolun sonunda, Yönetim Kurulu saymanımız, çok sevgili yoldaşımız Ümit Yavuzyılmaz’ı kaybetmenin büyük ve kabulü güç acısını yaşadık. Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği denildiğinde ilk akla gelen isimlerden, yeri asla dolmayacak kurucu başkanlarımızdan Hamit Kalyoncu’nun kaybı ile sarsıldık. Büyük çınarlarımız, gururumuz Köy Enstitülü aydınlarımız, Muharrem Kılıç ve Rıza Ayhan öğretmenlerimizi; Mehmet Sait Tüfekçi, Mevlüt Altunay, Timur Uzun, Bekir Atay yoldaşlarımızı sonsuzluğa yolculadık. Saygı ve rahmetle anıyoruz.

SİZLERLE BU KUTLU YOLDA YÜRÜMEK BANA GURUR VERDİ

Bu yaşadığımız son üç yıllık zorlu dönemde, Pandemi sürecinde ve büyük ekonomik zorluklara rağmen, maddi imkansızlıklar içeresinde olan ve bize başvuran başarılı, aydınlık düşünceli gençlerimizin eğitimleri için burs desteklerini bizden esirgemeyen hatta arttıran ve içlerinde geçmişte yine derneğimiz bursları ile eğitimlerine destek verdiğimiz güzel gençlerimizin de olduğu muhteşem insanlara, bağışçılarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimize maddi manevi her türlü sorunlarında destek veren, kültürel ve eğitim alanında birikimlerinden yararlandığımız eğitimcilerimiz, araç gereç desteği veren dostlarımıza; Şubemizin mali raporlarını, işlemlerini çok büyük bir titizlikle, yoğun iş gündemine rağmen takip eden, diğer yandan Önceki dönem Genel Merkez Genel Saymanlık görevi dışında, örgütümüzün GYK Batı Karadeniz Bölge sorumlusu kimliği ile de şube yönetimimize her zaman her koşulda en büyük desteği veren, her konuda bilgi ve birikimi ile bizi aydınlatan, yönlendiren Sayın Emin Semih Özkök Başkanımıza; büyük görev bilinci ve sorumluluk duygusuyla, zamanını, maddi manevi, güçlerini harcamakta tereddüt etmeyen yönetim kurulu arkadaşlarım Sami Uludüz, Sevinç Atik, Nergis Tetik Gökmen, Ümit Yavuzyılmaz, Cansu Orhan, örnek, ideal bir Atatürk genci olan, yönetim kurulumuz süresince derneğimizde her konuda çok büyük emekleri olan en gencimiz üniversite öğrencisi yöneticimiz Seyid Burak Balcı’ya; sekizinci kuvvetimiz, en az yönetim kurulu üyeleri kadar özveri ve emekle, gönüllülükle Zonguldak şubemizi diğer birçok şubeden daha ayrıcalıklı kılan genç, dinamik yol arkadaşımız sevgili İrem Pek’e zorlu, yasaklı şartlarda ve salgın ortamında bizlerle olan, güçlerimizi perçinlediğimiz ADD Zonguldak ailemize, üyelerimize, gençlik kollarımıza ve yanyana omuz omuza direnişte güç aldığımız Sivil toplum örgütü, siyasi parti yönetici ve üyesi dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerle bu kutlu yolu yürümek bana gerçekten gurur verdi.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu sonucu yönetim şu isimlerden oluştu: Y. Zeynep Yüksel, İrem Pek, Semih Güreş, Melahat Bulut, Seyit Burak Balcı, Şadan Şensoy, Muharrem Akman. 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2022, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER