Ak Parti Grup toplantısı başladı.

Ak Parti Grup toplantısı başladı.

Ak Parti Grup toplantısı başladı.

. Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup toplantısına Katılan Ak Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Grup Toplantısında konuşuyor.

Grup toplantısınd Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakırile  Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da yerini aldı.

Avrupa Şampiyonası final maçını kazanan ay yıldızlı takımımızı tebrik ediyorum. Takımımıza destek veren bütün vatandaşlarımızı da kutluyorum.

 

Bugün menfur terör olayında, gar patlamasında yüzden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Bugün o menfur olayın yıl dönümü. Bu vesile ile hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

 

Son grup toplantımızı 25 Temmuzda sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Ukrayna ve Sırbistanı kapsayan ziyaret gerçekleştiriyor. Bugünkü toplantımızı beraber yapıyoruz.

 

DEĞİŞİM, AK PARTİ İÇİN ASLINA DÖNÜŞTÜR

14 Ağustosta AK Partinin 16. kuruluş yıl dönümünü hep beraber kutladık. Geçen iki aylık sürede ilçe kongrelerimizi yapmaya başladık. Çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Afyonda geleneksel istişare ve değerlendirme toplantılarımızın 26.sını gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde değişim ve yenilenme meşalesini hep birlikte Afyondan yaktık. Bu değişim AK Parti için bir yönü ile tekrar aslına dönüştür.

 

2019 seçimlerine giderken yol haritamızı, hedeflerimizi ayrıntıları ile değerlendirdik. Ülke meseleleri hakkında da parti politikamıza katkı veren arkadaşlarımız görüşlerini ifade etme fırsatı buldular. Bakanlarımız, zatım bu konularda soruları cevaplandırma imkanı buldu. Bizim siyasetimizin özü vatandaşımıza hakkı ile canı gönülden hizmet etmektir. Ömür biter ama bizim Türkiye sevdamız asla bitmez.

 

ABDNİN VİZE KARARI

Hafta sonu maalesef ABD, müttefiklik ilişkimizle bağdaşmayan bir karar aldı ve ülkemize vize vermeyi askıya aldığını duyurdu. Türkiyedeki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından dolayı esef duyuyoruz. Geniş güvenlik tedbirleri en kuvvetli şekilde devam ediyor.

 

Kısa süre önce İçişleri Bakanlığımıza gelen bir yazıda ABD elçiliklerinin, misyonlarının güvenliklerinin artırılması yönünde bir talep var. Bu talebi memnuniyetle karşılayıp tedbirleri artıracağımızı büyükelçiliğe bildirdik. Elçiliğin verdiği cevap Bizim güvenlik sorunumuz yok, düşüncenizden dolayı teşekkür ediyoruz. Hal böyleyken vizeleri askıya alma gerekçesi çelişkidir. Türkiye kabile devleti değildir, bize yapılanın misli ile karşılığını veririz.

 

Devletler aralarındaki sorunları konuşarak çözmek zorundadır. Ülkelerin ilişkilerini belirleyen karşılıklı menfaatleridir. Sorun bir an önce çözülmelidir.

 

ONLARIN İCAZETİNİ Mİ ALACAĞIZ?

Bu hiç ama hiç inandırıcı bir gerekçe değildir . Kafalarının arkasındaki nedenin, gerçek nedenin ne olduğunu da söylemekte, ifşa etmekte gecikmediler. FETÖ soruşturması kapsamında Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. Ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Beyefendilerden izin mi alacağız, onların icazetini mi alacağız?

 

Resmi bankamızın genel müdür yardımcısını hapise atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? 15 Temmuzun başı FETÖyü niye orada besliyorsunuz? Bu müttefikliğe, dostluğa sığar mı?

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER