Ak Parti mevcutlarla yola devam dedi

Değişmesine kesin gözüyle bakılan ilçelerde mevcut başkanlar koltuğunu korudu. AK Parti ilçe kongreleri öncesi Düzce'de iki ilçe dışındaki tüm başkanlarla 'Yola devam' kararı alınması, bu başkanların AK Parti'nin aday kriterlerine uygun olduğu sonucunu ortaya çıkardı

Ak Parti mevcutlarla yola devam dedi

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluğuna” işaret etttiği AK Parti teşkilatlarındaki yenilenme 19 Ağustos-12 Kasım arasında ilçe kongreleri, 18 Kasım-25 Şubat arasında ise il kongreleri ile tamamlanacak. Düzcede 9 Eylül’de Kaynaşlı ve Yığılca’da başlayacak ilçe kongreleri 24 Eylül’de merkez ilçe kongresi ile tamamlanacak. İlçe kongreleri öncesinde Gümüşova ve Gölyakada dışındaki başkanlarla Yola devam kararı alındığının açıklanması akıllara AK Parti’nin il ve ilçe başkanları ile teşkilat yönetim kurulu üyeleri belirlenirken uyulacak kriterleri getirdi. Milliyette geçtiğimiz günlerde yayınlanan kriterlere göre adaylarda aranan bazı şartlar şöyle:

AKRABALIK KRİTERİ Partili milletvekilinin, belediye başkanının, il ve ilçe belde başkanlarının eşi ile ikinci dereceye kadar sıhrî veya kan hısımlığı olanlar ve eşleri, ilgili milletvekilinin seçim çevresindeki teşkilat kademelerinde eş zamanlı olarak kademe başkanı olamayacak. İkinci dereceye kadar kan veya sıhrî hısımlığı bulunan üyeler ve eşleri, aynı anda aynı yönetim kurullarında görev alamayacak.

KAMU İLE İŞİ OLANLAR Siyasi partilere üye olmasında yasal sakınca olmayan kişilerden, kamu kurum ve kuruluşlarında veya bunlara bağlı şirket, teşebbüs, teşekkül ve iştiraklerde çalışanlar, bu görev ve hizmetlerinden ayrılmadıkça teşkilat kademe başkanı olamayacak. İHALE KRİTERİ Özel veya tüzel kişilikler aracılığıyla; kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisinde bulunanlar da görev alamayacak. Açıklanan bu kriterler, Düzcede Gölyaka ve Gümüşovanın dışında bazı ilçelerde değişim olacağı söylemlerini gündeme taşırken, isimleri sık dillendirilen Akçakoca, Yığılca ve Merkez İlçe başkanları başta olmak üzere diğer başkanların koltuğunu koruyacak olması AK Partinin kriterlerine uyduklarını göstermiş oldu.

AK Parti Düzce ilçe teşkilatları kongreleri öncesinde Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinin temayül yoklamaları gerçekleştirildi. İki ilçenin temayül yoklamasına AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı 22. Dönem Kırşehir milletvekili Bölge Koordinatörü Hacı Turan, İl Koordinatörü Hüseyin Devecioğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş İl Başkanı Hikmet Keskin, yönetim kurulları ile kurucu üyeler katıldı. Temayül yoklamasına katılanlar, kendilerine dağıtılan formlara ilçe başkanı olarak görmek istediği 3 ismi yazdı.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş temayül yoklama toplantısında yaptığı konuşmada, Yeni bir sürecin başındayız. Teşkilatımızla ilgili seçimler olacak. Ön hazırlıklar yapmak üzere bölge koordinatörümüz ve İl koordinatörümüz teşrif ettiler. İnşallah bu süreç teşkilatımız için, partimiz için, Düzcemiz için, memleketimiz için hayırlı olur. Düzce her zaman her konuda başarılı olmuştur. Başladığımız günden beri Düzcede seçimlerin galibi her zaman biz olduk. Üç Milletvekili çıkardık. Düzcede bunu gururla ifade ediyoruz. Bu ‘Birlik ve Beraberliğin en güzel göstergesidir. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz sonuna kadar devam eder ve bu başarımız partinin başarısı olarak her zaman Düzcede tezahür eder dedi.
Gümüşova İlçe Başkanlığı için Cihan Ünal, Burhan Çakır, Engin Mardi, İbrahim Çalışkan ve Ufuk Altuntaş aday olarak çıktı. Gölyaka İlçe Başkanlığı için de Alican Dursun, Abdullah Yıldız, Orhan Kandemir, Onur Kabak, Muzaffer Atabaş ve Salih Bal aday oldu. Gümüşova ve Gölyaka İlçe Başkanları için yapılan temayül yoklamasının ardından Kongrelerde seçilecek listeyi Genel merkez oluşturacak.

.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2017, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER