ALAPLI ÇAYI ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞAVAK

ALAPLI ÇAYI ESKİ CAZİBESİNE KAVUŞAVAK
gundemereglı.com-Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı deresinin etrafında çocukların oynadığı, balık ve ördeklerinde yüzdüğü bir dere haline geleceğini söyledi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçedeki derenin konum itibari cazibe noktası olması gereken bir yer ve noktada olduğunu belirterek, Alaplı deresinin bu yıl içerisinde etrafında çocukların oynadığı, balıkların da ördeklerinde yüzdüğü bir dere haline geleceğini söyledi.
Derenin Mollabey Köyünden denize kavuştu alanın temizleneceğini belirten Malğaç, Alaplı deresi belki bulunduğu konum itibariyle insanlardan uzaklaştı. Ancak bir cazibe noktası olması gereken bir yer bu noktada projelerimiz çalışmalarımız var. Belediye ve DSİ ile beraber sık sık görüşüp bir noktaya varmak istiyorum en son mendirek yapımı konusunda mühendisler geldiler onlar etüt yaptılar. Proje çalışmaları devam ediyor. Mollabey Köyünden denize bağlantı noktasına kadar temizlenme konusu vardı. O konuda da gerekli kararlar alındı. Çocukların oynadığı belki balıkların da ördeklerinde yüzdüğü bir dere haline gelecek diye ümit ediyorum. Alaplı çakıl ocağından Mollabey deresine kadar olan kısmın tahkimat ihalesi yapıldı. Mollabey içinden geçen çakıl ocağına kadar kısmında ihalesi yapıldı. 2013 yılında gerekli tahkimatı yapılarak koruma altına alınacak. Alaplı dan Mollabey&[#]8217;e kadar devam eden dere boyu güzergahta 9 metrelik bir yol çalışması var. Bu da ekonomimizin ticarethane sahiplerimizin önemli bir sorununu çözümleyecek sanıyoruz. Projesi geldi. Kaynak bulma arayışındayız. Fosseptik atıkları çözümü için yapılacak olan arıtma tesislerine köylerimizin atıklarını da bağlayacağız kaynak arayışındayız. Proje hazırlıyoruz BAKKA 2013 destekleri var. Biz projelerimizi hazırlayıp sunacağız. Bu kaynaklarla projelerimizi hayata geçireceğiz. Bunların tamamlanmasıyla deremiz cazibe merkezi olacaktır&[#]8221; dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER