ALAPLI’DA DEV GÖLET KURUTULUYOR

ALAPLI’DA DEV GÖLET KURUTULUYOR

Ormanlarda doğal göletlerin oluşturulması gerekirken, hazır oluşturulmuş ve çok amaçlı kullanılabilecek gölet kurutuluyor.  Zonguldak- Ereğli Alaplı sınırında bulunan Alaplı Geri Dönüşüm firması eski taş ocağı alanında oluşan göleti geri dönüşüm kurmak için boşaltıyor. Ortaya çıkan manzaralar, devlet kurumlarının ve yöneticilerinin ilgisizliği; “Pes” dedirtti.

DAHA ÖNCE İKİ KEZ ENGELLENDİ
Daha önce 2 kez boşaltılması engellenen göl şu anda boşaltılıyor. 16 Nisan 2021 ve 26 Mayıs 2021 Tarihinde iki kez gölün boşaltılması Alaplı Kaymakamlığı ve Jandarma’nın müdahalesi ile durdurulmuştu. Gölün açılan kısmının iş makineleri ile kapatılmasını sağlanmıştı. 

KAYMAKAMI TAKAN YOK
Alaplı Geri Dönüşüm Firması kaymakam Vedat Yılmaz’ın daha önce uyguladığı yaptırımları hiçe sayarak adeta meydan okuyor. Yaşatılarak sulama göleti, mesire alanı olarak kullanılabilecek göletin boşaltılması ile dere boyunca bulunan tarla fındık bahçelerini su bastı. Firmanın boşalttığı suya karışan curuf tozlarının oluşturduğu görüntü Ereğli- Alaplı sınırında denize yayıldı.
Ayrıca çevredeki vatandaşlar, boşaltılan suyun Kavak Deresi’ndeki köprünün üzerine çıktığını belirtti.

DAVA DEVAM EDERKEN GÖL BOŞALTILIYOR.
28 kişiyi bulan mahalle sakini tarafından gölün imara açılmasının durdurulması için dava açıldı. Dava devam ederken gölü atıkla doldurarak cüruf tesisi kurmak isteyen Alaplı Geri Dönüşüm gölü boşaltmak için kanallar kazdı.

ÇEVRE BAKANI VE VALİ’YE SESLENDİLER.
Bölge sakinleri gölün kurutulmak istenmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Vali Mustafa Tutulmaz’a seslenerek; “Sayın Kaymakam gölün kurutulmaması için yetkisiz kalıyor veya başka nedenler var. Burada mahkeme süreci devam ederken yaşananları Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un görmesini istiyoruz. Türkiye’nin ve bölgemizin gerek orman yangınları ile mücadelede gerekse yaban hayatının devam etmesi, bölgemiz tarım alanlarının sulanması ve sosyal yaşam alanlarının oluşturulması için böylesi hazır göllerimiz varken nasıl kurutulmak isteniyor. Geçmişte taş olacağı olarak kullanılmış ve çalışma bittikten sonra büyük bir göle dönmüş sahaya bugün sahip çıkmazsanız ne zaman çıkacaksınız?” diye sordular.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER