ALEMDAR KAHRAMANLARI ÇOCUKLARA BOYAMA KİTABI İLE ANLATILIYOR

Ereğli´de Karikatürist Kurtuluş Ayyıldız, Kurtuluş Savaşı’nın tek deniz savaşı olan Alemdar olayını çocuklara anlatabilmek için boyama kitabı hazırlayıp ücretsiz dağıttırıyor.

ALEMDAR KAHRAMANLARI ÇOCUKLARA BOYAMA KİTABI İLE ANLATILIYOR
gundemeregli.com Birinci dünya Savaşı’nın tek deniz savaşını gerçekleştiren Alemdar Gemisi ve kahramanlarının yeni nesillere anlatılması için Ereğlili Karikatürist Kurtuluş Ayyıldız boyama kitabı hazırladı. Hazırlanan ‘Alemdar Kahramanları Boyama Kitabı’ bir firmanın sponsor olması ile 3 bin adet basılarak Ereğli sahil bandı ile Atatürk kültür Merkezi Sinema Salonu önünde tiyatro izlemeye gelen çocuklara ücretsiz olarak dağıtıldı.

‘Alemdar Kahramanları Boyama Kitabı’nı hazırlayan Karikatürist Kurtuluş Ayyıldız, Alemdar’ın hem kurtuluş savaşı sırasındaki tek deniz savaşı, cumhuriyet resmen kurulmadan önce Fransızlarla meclisimizi tanıyarak yapılan ilk anlaşma olma özelliği ve Ereğli’nin tanıtımı bakımından çok önemli bir önemli bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Alemdar olayını daha önce çizgi roman haline getirip çocuklara anlatmaya çalıştığını ifade eden Ayyıldız, boyama kitabı ile daha küçük yaştaki çocuklara yöneldiğini dile getirdi. Ayyıldız açıklamasında “Çizginin gücü çok farklı. Ne kadar yazıyla anlatsanız da çizgiyle anlattığınız konular kişilerin kafasında daha fazla kalıyor. Daha sonra aklıma şöyle bir şey geldi benim. Hem çizgi roman olarak devam etsin, bir de bunu biraz daha küçük çocuklara Alemdar’ı ve yakın tarihimizi anlatalım istedik. Aklımıza boyama kitabı yapmak geldi. Boyama kitabının içinde çok kısa Alemdar’la ilgili özeti verdik. Daha sonra da yine boyama kitabının içinde mini bir öykü yani Alemdar olayının çok daha böyle konsantre olmuş halini çizgilerle oluşturduk. Çocuklar hem bunu boyayacak aynı zamanda da Alemdar’ı ve Ereğli’de yaşanan bu tarihi olayı algılayabileceklerdi. Tabi biz bunu normalde kendi firmamız Post Yayıncılık adı altında çıkartıp kitap evlerinde satmayı düşündük. Sonradan Numan kardeşim geldi, ona bahsettim bu konudan. ‘Ne demek?’ dedi. ‘Bende Ereğliliyim, Ereğlili bir firmayız. Tabi ki Ereğli’nin tarihiyle ilgili bir olaya ben destek veririm’ dedi ve ilk baskısını biz ücretsiz olarak çocuklarımıza dağıttık” dedi.

Alemdar Kahramanları Boyama Kitabı’na sponsor olup 3 bin adet basılıp ücretsiz olarak dağıtılmasını sağlayan firmanın sahibi Numan Şen, kendisinin de yakın tarihe çok meraklı olduğunu, Alemdar destanının da yeni nesillere anlatılması için çalışmaya destek verdiğini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2014, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER