ANNELER GÜNÜNDE ANNE KAHVALTISI

ANNELER GÜNÜNDE ANNE KAHVALTISI

Zonguldak'da Milli Eğitim camiasının sevilen müdürü Züleyha Aldoğan’ın, Muğla’nın Marmaris ilçesi müdürlüğü görevini yaptığında Anneler Günü’nde başlattığı geleneği, atandığı kömür kentte de geleneksel hale getirmesi kamuoyunda takdirle karşılandı.

ANNELER GÜNÜNDE ANNE KAHVALTISI

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan’ın girişimleriyle kentteki eğitim ailesinden öğretmen ve yöneticiler, anne şefkatiyle Anneler Günü için evlerinde yaptıkları börek, kurabiye, kek ve sarmaların yanı sıra orduevinin mutfağında kızarttıkları pişiler ile farklı yiyecekleri hazırlayarak, Zonguldak Merkez Orduevi’nde 40 kişiden oluşan askerler için kahvaltı masası düzenlediler.

MÜDÜR ALDOĞAN, ASKERLERLE  ‘’GESİ BAĞLARI’’ TÜRKÜSÜNÜ SESLENDİRDİ

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve ailesi ile öğretmen ve yöneticiler, askerlerle yakından ilgilenerek Anneler Günü’nü kutladılar.

Askerlerle aynı masaya oturan öğretmen ve yöneticiler, onlarla sohbet etti.

Müzik öğretmenleri Aydın Sarmusak ve Hakan Başeğmez eşliğinde asker annelerinin sevdiği türküler çalındı.

Bu arada Aldoğan’ın, annesinin de çok sevdiği ‘’Gesi Bağları’’ türküsünü askerlerle seslendirdiği sırada duygulu anlar yaşandı.

Askerler ile öğretmenlerin birlikte halay çektiği Anneler Günü’nde, annelerinden uzak askerlere anı olarak kalacak güzel bir gün yaşatıldı.

‘’ASKER KIZI OLARAK KAHRAMAN VATAN EVLATLARIMIZIN ANNE HASRETİNİ GİDERMEYE ÇALIŞTIK’’

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, yaptığı açıklamada, börek, kurabiye, kek ve sarmalar gibi benzer yiyecekleri kendisinin yanı sıra eğitim ailesinden öğretmen ve yöneticilerin yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

‘’Marmaris ilçesindeki yöneticiliğimde hayata geçirdiğim geleneği burada da gerçekleştirmenin tarifsiz mutluluğunu yaşıyorum. Mehmetçiklerimizi sanki anne evinde uyanmış gibi hissettirelim istedik. İnşallah onlara bu duyguyu yaşatmışızdır. Kahraman vatan evlatlarımızın anne hasretini gidermeye çalıştık.

Bir asker kızı olarak bu özel günde de kendimi bir asker annesi olarak görüyorum. Anneler Günü’nde, annelerinden uzak askerlerimizle beraber olarak onlarla birlikte kahvaltı yapmak istedik. Annelerinden uzak vatanımızın bu güzel köşesi Zonguldak da vatani görevini yapan askerlerimize minnettarız. Onların gurbetteki anneleri biziz. İyi ki varlar... Bu vesileyle başta şehitlerimizin anneleri olmak üzre tüm annelerimizin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum.’’

Askerler de sürpriz olan organizasyonun annelerinin kahvaltısı gibi düzenlendiğini ve çok duygulandıklarını, kendilerini yalnız bırakmayan annelere teşekkür ettiklerini söylediler.

Zonguldak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve beraberindekilere gerçekleştirdikleri organizasyondan dolayı, Aldoğan da kendilerine destek verdikleri için teşekkür ettiler.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2022, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER