Artış mevcut Bütün Araçları Kapsıyor

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) yapılan yüzde 40 zamla ilgili, "Artış mevcut bütün araçları kapsıyor." dedi.

Artış mevcut Bütün Araçları Kapsıyor

Şimşek, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

MTVye yapılan yüzde 40lık zammın gerekçelerini açıklayan Şimşek, Türkiyenin yakın dönemde önemli zorluklar yaşadığını ve bölgenin haritasının yeniden şekillendirildiğini söyledi.

Şimşek, söz konusu vergi artışına ilişkin bir soru üzerine, Bize ilk gelen bilgi, sayın Başbakanın bütün bunlarda benzer bir yaklaşım sergilediği yönünde. Bu konu konuşalacaksa bugün konuşulacak. Yeniden bir değerlendirme yapılacaksa bugün yapılacak. Bugün Bakanlar Kurulu var. Sayın Başbakanımızın takdiri. ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın konuyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Cumhurbaşkanımızın bir değerlendirmesi söz konusu. Böyle bir talimatı söz konusu olursa oturup değerlendiririz. dedi.

Gelir vergisine de değinen Şimşek, mevcut durumda söz konusu verginin dilimlere ayrılarak uygulandığını söyledi. Şimşek, Daha önce yüzde 27 olan bir gelir vergisi oranı vardı. Onu 3 puan artırarak yüzde 30a çıkartmış durumdayız. Gelir düzeyi nispeten yüksek olan kesimleri etkileyecek bir düzenleme. ifadelerini kullandı.

Şimşek, mal hizmet alımı gibi konularda reel olarak yüzde 10 azalışa gidileceğini belirtti. Kamuda tasarruf seferberliğine başladıklarını belirten Şimşek, transfer harcamaları konusunda gereken bütün adımları atmaya devam edeceklerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER