ASANSÖR TEKNOLOJİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

ALAPLI MESLEK YÜKSEKOKULU ASANSÖR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜTASİAD İFTAR YEMEĞİNDE GÖRÜŞÜLDÜ

ASANSÖR TEKNOLOJİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Rıfkı HENDEN ve öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Burçin ŞOLT Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği(TASİAD)’nin davetlisi olarak 15.06.2017 günü İstanbul Ticaret Odası Vakfı Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldılar.

Yaptığı konuşmada derneğin önemini vurgulayan başkan Ahmet Gökhan; ülkenin en önemli sektörlerinden olan yapı sektörüne katkılarını anlattı. Asansör sektöründeki yetişmiş eleman bulma sıkıntısının çözülmesi adına eğitim kurumları ile olan ilişkinin güçlendirme çabalarından bahsetti. Bu konuda Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda atılan adımları açıkladı.

Yrd.Doç.Dr. Rıfkı HENDEN; TASİAD üyelerine yaptığı konuşmada okullarında açılan Asansör Teknolojileri Bölümü’nün Türkiye’de bir ilk niteliği taşıdığını vurguladı. Bülent Ecevit Üniversitesi’nin gelişim odaklı bir üniversite olduğunu belirterek; bu konuda tüm çalışanlara her türlü imkanı tanıyan Rektör Prof.Dr. Mahmut Özer’e şükranlarını sundu. Üniversite sanayi işbirliğinin güçlenmesinin ülke ekonomisi adına önemini vurgulayan Henden; dernek üyesi firma yetkililerinden okullarında açılan bölüm için bilgi alışverişi, labotatuar desteği, öğretim planlarının hazırlanmasında ortak bir çalışma beklediklerini belirtti.

Derneğin teknik, fuar, eğitim, iletişim ve strateji geliştirme komite başkanları da konuya olan desteklerinden söz ettiler. Eğitim komitesi başkanı; Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda açılan Asansör Teknolojileri bölümüne dair hazırlanması gereken müfredat, staj ve işe yerleştirme desteği konularında bir ekip kurulduğunu ve çalışmalara başlanacağını açıkladı. Bu ekibe üniversite tarafından gelecek destek için Yrd.Doç.Dr. Burçin Şolt’un komiteye alındığını ve birlikte işbirliği içerisinde çalışmalar yapılacağını duyurdu. Dernek temsilcileri yaptıkları açıklamalarda; öğrencilere staj yeri ve mezunlara iş imkanı ayarlanabilmesi konusunda bir bilgi bankası oluşturacağını ve istihdam için tam destek verileceğini söylediler.

Bu atılım, TASİAD üyelerinden destek ve ilgi gördü.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER