ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği asgari ücret zammı için son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Hükümet tarafından asgari ücrette yüksek artış yapılacağı duyurulmuştu. Faizle mücadelenin sonuna kadar sürdüreleceğini ifade eden Başkan Erdoğan, edilirken, asgari ücret zammı için dar gelirliye müjdeli haberi duyurdu. 

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Başkan Erdoğan, asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranları zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleteceğiz."

"BİZ FAİZ BELASINI BU MİLLETİN SIRTINDAN KALDIRACAĞIZ"

"Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biraz daha metanetle, fazla gayretle bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiçbir engel yoktur. Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yerlere çevirme gayretinde olanlar var. Faiz belasını bu milletin sırtından alacağız. Anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Biz faize milletimizi ezdirmeyiz.'' dedi. Asgari ücret 2022 zammı için bu sene farklı çalışma yapılıyor. Yeni maaşlar için hükümet harekete geçti. Bu sene ilk defa Türkiye genelinde bir anket düzenliyor. Ankette, işçilere ne kadar aylık kazançla geçinebilecekleri, işverene ise işçiye maksimum ne kadar ücret verebilecekleri sorulurken bu çalışmaların bu hafta sonu sonuçlanacağı öğrenildi.

 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER