“ASGARİ ÜCRETE 4 AYA BİN TL ZAM YAPILACAK”

“ASGARİ ÜCRETE 4 AYA BİN TL ZAM YAPILACAK”

Asgari ücrette ikinci zam tartışmaları sürerken Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan çok konuşulacak bir tahmin geldi. Demirtaş, asgari ücrete yapılacak zam için tarih açıklarken, fiyat artışının ne kadar olacağını da paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ikinci zam tartışmalarına son noktayı koydu. Bilgin, ''Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekilli Cahit Özkan ise, “Maliyet artışları nedeniyle gerekirse hükümetimiz Cumhurbaşkanımız yeniden asgari ücret fiyat artışını gündeme getirebilir” açıklamasında bulundu.

“ASGARİ ÜCRETE 4 AYA BİN TL ZAM YAPILACAK”

Sosyal medyadaki yorumlarıyla adından sıkça söz ettiren Ünlü Finans Uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş asgari ücrete ikinci bir zam geleceğini fakat bu fiyat artışının da vatandaşın çektiği sıkıntıları dindirmeyeceğini öne sürdü. Özgür Demirtaş da konu hakkında beklentilerini ve düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Demirtaş asgari ücrete 4 aya kadar 1000 TL zam yapılacağını iddia etti.

Twitter hesabından takipçilerine seslenen Demirtaş yapılacak fiyat artışının hiçbir şeye çare olmayacağını da alktardı. Demirtaş bu iddiasını şu sözlerle aktardı:

“Tahmini mi yazayım:

Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar.

Ama insanlar bu Yaz sonu 5250 TL ile şu anki 4250 TL ile alabildiklerinden daha az meyve, sebze, et, süt vs alabilirler.

Bu yazdıklarım yine gerçek olur. Twitler atılır. Ama bir şey değişmez…”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER