"AŞILAR EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ"

"AŞILAR EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ"

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 8 Ağustos'ta açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 22 bin 669 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 108 olarak kayıtlara geçti.8 u. İyileşen hasta sayısı 5 bin 835 olurken toplam 239 bin 637 test yapıldı.

"AŞILAR EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ"

 Dr.Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından vaka tablosuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Aşılar en güçlü silahımız. Ancak en az iki dozunu tamamlamak koşulu ile. Aşınızı olun ve bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uyun. Tedbir almadan, aşı olmadan istenilen sonucu elde edemeyiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 67,30 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 46,52 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 76 milyon 193 bin 403'e yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve İzmir takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 41,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'nın ardından Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Siirt ve Iğdır takip etti.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2021, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER