Askerlik üniforma değil, ruhtur

Karadeniz Ereğli’de 12-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nca engellilere yönelik 1 günlük temsili askerlik ve yemin töreni gerçekleştirildi. 

Askerlik üniforma değil, ruhtur

Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, engellilere hitaben yaptığı konuşmada, “Biraz önce burada askerlik yemini etmiş olan sizler, askerliğin sadece bir üniforma değil, aynı zamanda yüksek bir ruh meselesi olduğunun şekle bürünmüş ifadelerisiniz” dedi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nca, garnizon içinde bulunan spor salonunda Engelliler Haftası dolayısıyla 1 günlük temsili askerlik kapsamında düzenlenen yemin törenine Kdz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu,  Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turan, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ali Azar, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli aileleri ile askeri ve sivil erkan katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

“HAYATIMIZ BOYUNCA ANLATACAĞIMIZ EN GÜZEL ANI”

Törene katılan 27 engelli asker adına bir konuşma yapan Deniz Piyade Er Aziz Kaymaz, tüm silahlı kuvvetlerinin yurt çapında yapmış olduğu temsili askerlik uygulamasını büyük bir memnuniyet ve heyecan içinde karşıladıklarını belirtti. Kaymaz, “ Bugün burada yapılan askerlik uygulaması ile mevcut engel durumu nedeniyle askerlik yapamayan, ancak askerlik yapma özlemi çeken bizleri onurlandırdınız. Kutsiyeti  büyük olan, şerefli üniformayı giymek, içilen bu kutsal yemine tüm kalbimizle ortak olmak bizler için en büyük şeref ve bundan sonraki hayatımızda anlatabileceğimiz en güzel anı olmuştur.  Temsili askerlik uygulamasının önemini ve bizleri ne kadar mutlu ettiğini bir kez daha vurgulayarak, şahsım ve diğer silah arkadaşlarım adına sizlere “Sağol” demek istiyorum. Arz ederim” diye konuştu.

Daha sonra Deniz Piyade Er İbrahim Er tarafından salonda hazırlanan yaş kütüğüne engelliler adına plaket çakıldı.

MANİOĞLU ASKERLERİ VE AİLELERİ KUTLADI

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, törende yaptığı konuşmada  “Evlatlarımızın ocağımıza gelip vatana ve millete bahriyeli olarak hizmete hazır olduğunu gösterdiği bu özel günde teşriflerinizle komutanlığımızı onurlandırdınız. Şahsım ve bugün aramıza yeni katılmış olan askerlerimiz dahil, tüm personelim adına şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Manioğlu şöyle konuştu:

“Temsili askerlik uygulaması, yüce milletimizin vatanına ve devletine beslediği büyük sevginin çok müstesna bir göstergesidir. Engelli evlatlarımızın askerlik vazifesine katkı vermeleri yönü ile de müstesna bir uygulamadır. Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimizin  bütün garnizonlarında bahse konu askerlik uygulaması icra edilmektedir. Bugün icra ettiğimiz program çerçevesinde, evlatlarımızın, bahriyemizin askerlik ortamında mesai yaparak, günlük yaşamımıza ilişkin gözlem yapmalarını ve bireysel tecrübe kazanmalarını hedefledik. Değerli aile bireylerinin evlatlarının askerlik vazifeleri esnasında yanlarında bulunmalarını ve onları izlemelerini sağlamaya gayret ettik.

Bugün askere gelen yeni askerlerimizin değerli aileleri; asker ocağına getirdiğiniz evlatlarınızın yetiştirilmesi ve askerliğe hazır edilebilmesi için gösterdiğiniz gayret ve çalışmalarınız her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu sizlere ki yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu olan gençlerimizi bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim etmiş bulunuyorsunuz. Bizler, sizlerle ve yeni askerlerimizle bu anlamlı günde beraber vakit geçirmekten büyük onur ve mutluluk duymaktayız. Onları bugüne getiren siz anne ve babalarını içtenlikle kutluyoruz.”

“ASKERLİK ÜNİFORMA DEĞİL RUHTUR!”

Askerlik yeminlerini eden engelli Mehmetçiklere de hitap eden Manioğlu, Türk  Silahlı Kuvvetleri’nin yüzyılların birikimiyle meydana gelmiş köklü gelenekleri, disiplini,  vatanına ve milletine büyük sevgisi ve yüksek ruhu ile milletinin bağrından çıkmış, yüce milletine sadakatle hizmet eden, aldığı her görevi başarıyla yerine getiren yüce bir kurum ve Türk milletinin geleceğe uzanan bir kapısı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Milletinden aldığı güçle karşısına çıkacak her türlü engeli aşacak imkan ve kabiliyete sahip dünyanın sayılı ordularından biri olan Türk Silahlı kuvvetlerini yakından tanıdınız. Asıl önemlisi, sevdiklerinizin huzurunda, arkadaşlarınızın şahitliğinde, mukaddes bayrağımızın gölgesinde, arkadaşlarınızla omuz omuza silahlarınıza el basarak yemin ettiniz.   Milletin bağrından çıkan ve onun ayrılmaz parçası olan Mehmetçiklerle silah arkadaşı oldunuz. Türk milleti asker bir millettir. Bunun en açık örneği olarak biraz önce burada askerlik yemini etmiş olan sizler, askerliğin sadece bir üniforma değil, aynı zamanda yüksek bir ruh meselesi olduğunun şekle bürünmüş ifadelerisiniz. Sizlerin sevginizde ve başarılarınızda engel yoktur. Biz bugün bunları gördük ve yaşadık. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da gönlümüz ve komutanlığımızın kapıları sizlere açık olacaktır. Yemininiz yüce milletimize, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, değerli ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olsun. Askerliğinizde itaat, sadakat ve selamet temenni ediyor, sizlere hayırlı tezkereler diliyorum.”

TERHİS BELGELERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından 1 günlük temsili askerliğin ardından yemin törenine katılan 27 Asker, bir ellerini silahlarının üstüne, bir ellerini arkadaşlarının omzuna koyarak askerlik yemini etti.

Yemin töreninin ardından askerlere terhis belgeleri Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turan tarafından verildi.

Törenin ardından çocuklarının yemin merasimini izlemek için salona gelen engelli yakınları çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 06:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER