AVUSTRALYA BAŞBAKANI´NA ŞAL HEDİYE EDEN EREĞLİLİ KİM?

AVUSTRALYA BAŞBAKANI´NA ŞAL HEDİYE EDEN EREĞLİLİ KİM?

Çanakkale Kara Savaşları´nın 97. yılı anma etkinliklerine kapsamında Türkiye&[#]8217;ye gelen Avustralya Başbakanı Julia Gillard&[#]8217;a Ereğli&[#]8217;de 110 yaşında vefat eden Gazi Hüseyin Kaçmaz&[#]8217;ın oğlu Emekli Öğretmen Turgut Kaçmaz tarafından şal hediye edildi.

Törenlere katılmak üzere Kdz. Ereğli İlçesi&[#]8217;nden Çanakkale&[#]8217;ye giden Kaçmaz,  yapılan törenlerde protokol üyeleri ile birlikte ağırlandı.

Gelibolu Yarımadası´ndaki Anzak Koyu´nda yapılacak Şafak Ayini ve LonePine (Tek Çam) Anıtı ile Conkbayırı´ndaki Yeni Zelanda Anıtı´nda düzenlenecek törenlere iştirak etmek amacıyla törenlere katılan Avustralya Başbakanı Gillard ile görüşen Kaçmaz kendisine şal hediye etti.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Kaçmaz, Çanakkale&[#]8217;deki törenlerin çok anlamlı bir şekilde geçtiğini belirterek,  Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında İstiklal Madalyası sahibi &[#]8220;dünyanın en yaşlı son Çanakkale gazisi&[#]8221; unvanıyla 1994 yılında 110 yaşında vefat eden Gazi Hüseyin Kaçmaz&[#]8217;ın oğlu olmaktan bu törenlerde bir defa daha onur duyduğunu söyledi.

Kaçmaz, yapılan etkinliklerden de bahsederek, Çanakkale&[#]8217;nin ruhuna yakışır törenler gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Gillard, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman, Avustralya´nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Türkiye´nin Canberra Türkiye Büyükelçisi Oğuz Özge, Avustralya´nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç Mcdonald  tarafından havaalanında karşılanmış ve  bu çalışma programı kapsamında 26 Nisan Perşembe günü Ankara´da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmüştü.

Gillard, çeşitli ziyaret ve temaslarının arından ülkeden ayrılmıştı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER