BAKAN ÖZER’DEN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI

BAKAN ÖZER’DEN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Diyarbakır'da önemli açıklamalar yaptı. Daha önce 198 sınıfta covid nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmişti. 
Diyarbakır'a sabah saatlerinde gelen ve valilik binasına geçen Milli Eğitim Bakanı Özer, Vali Münir Karaloğlu tarafından karşılandı. Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da 19 bin derslik bulunduğu dile getirip, "Sadece 21 sınıfımızda bir vaka veya yakın temaslı nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermiş bulunmaktayız.
Velilerin cep telefonları üzerinden kurduğu gruplarda, "ekim ayında okulların kapanacağı" yönünde iddiaların yer aldığının belirtilmesi üzerine Bakan Özer, bunları söylemişti:
"Hayır böyle bir şey söz konusu değil. 71 bin 320 okulumuzda ve 850 bin dersliğimizde uyulması gereken kuralları belirledik. Sürecin devam ettirilmesi, okul bazlı değil vaka bazlı. Hiçbir okulumuz kapalı değil ama 198 tane sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi.
Bakan Özer daha önceki açıklamasında "Okullar ilk açılacak ve en son kapatılacak yerlerdir" dedi. Dolayısıyla okulların kapatılacağı iddiaları Bakan tarafından yalanlandı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER