BAKANLIK TEPKİLERE KULAK VERDİ

BAKANLIK TEPKİLERE KULAK VERDİ
gundemeregli.com-

Ulaştırma Bakan Yardımcısı  Baş,  sıkıntıları yerinde görmek amacıyla ilçeye geldi.

 iki meseleyi de masaya yatırdı.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve beraberindeki heyet tarafından Zonguldak sınırında karşılanan Bakan Yardımcısı Baş, ilk önce krizinin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen tersaneleri inceledi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem´in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, Global Finansal Krizin Kdz.Ereğli gemi inşa sanayi üzerindeki olumsuz etkilerini ve Kdz.Ereğli tersanelerinin geleceği konulu dosyayı sunmasının ardından Kdz.Ereğli´ye gelen Yahya Baş, tersaneler bölgesinde incelemede bulundu.

 
Kdz.Ereğli-Devrek karayolunda program dahilinde çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Yahya Baş, sözlerini şöyle sürdürdü: Kdz.Ereğli-Devrek karayolu da programa alınmıştır çalışmalar devam ediyor. Hiç merak etmeyin bu yollar yapılacak ihalesi yapılmış bir teknik arıza varsa giderilir. Nasıl öbür taraftaki çalışıyorsa bu taraftaki de çalışacak. 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş beraberinde Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Kaymakam İbrahim Çay, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri ile birlikte Kdz. Ereğli Tersaneler Bölgesini ziyaret etti, tersanecilerin sorunlarını dinledi. Ustaoğlu Gemi Tersanesi Sahip ve yöneticilerinin tersanelere ilişkin bilgilendirmesinin ardından Yahya Baş, altın çağını yaşayan denizcilik sektörünün Avrupa´da yaşanan krizin de etkisi ile durma noktasına geldiğini söyledi. Yahya Baş, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem´in, Başbakan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ilçedeki tersanelerin yaşadığı sorunlara ilişkin verdiği dosyanın ardından bölgede yaşananları yerinde görmek için geldiğini belirtti.
Bazı sorunları yerinde görmek için buraya geldiklerini anlatan Baş, şunları söyledi: Buradan Bartın´a geçeceğiz ve görüşmelere devam edeceğiz. Daha önce bu Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem bize bir dosya olarak Ereğli´deki tersanelerin yaşamış oldukları sorunları Başbakanımıza vermiş oldukları dosyanın aynısını bize sundu. Biz de bu dosyaları inceledik, bizim tersanelerimiz sadece Ereğli´ye mahsus bir olay değil Türkiye´deki gemi sanayimiz özellikle tersanelerimiz altın çağı yaşadığı bir dönemde birden bire Avrupa´da vuku bulan ekonomik krizden etkilenmesi sonucunda çok büyük umutlarla yapmış oldukları yatırımlar duraklama dönemine girmiştir. Tabi bu süreç içerisinde güçlü olanlar bir şekilde kendini ayakta tutmaya çalışmış, daha zayıf olanlar kapatmak zorunda kalmışlardır. Türkiye´deki yerli ihtiyaçta bu kadar tersaneye iş verecek kapasitede olmadığı için maalesef tersanelerimizde istihdam gittikçe azalmıştır bunun bilinci içerisindeyiz. Bunu başta en çok yaşayan tersanelerimiz bundan dolayı da ülkemizde denizcilikte müthiş bir çıkış yakalamışken birdenbire duraklama dönemi vuku bulmuştur ben bunların geçici olduğuna inanıyorum.

Ziyarette konuşan Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Kdz.Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanamadığını belirtti. 


NE KADAR ZENGİN OLURSAK İŞLER O KADAR KOLAY OLUR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve beraberindeki heyet daha sonra Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nı ziyaret ederek TSO yöneticileri ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinledi. Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek de şoför esnafının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek çözümü için hazırlamış oldukları bir raporu sundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2012, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER