Bakkalına sahip çık

Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığı öncülüğünde ‘Bakkallara sahip çıkalım’ kampanyası başlatıldı. Kampanya ile ilgili Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası eski Başkanı Şükür Küçükali’nin sahibi olduğu bakkalın önünde basın açıklaması yapıldı.

Bakkalına sahip çık

Bakkallara sahip çıkalım kampanyası kapsamında yapılan Basın açıklamasına; Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Aygün, Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Kadir Habiboğlu ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.


SEZGİN: “KÜÇÜK ESNAFLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ GÖREV YÜRÜTÜYORLAR”
Kent Konseyi Başkanı Sezgin, kampanyayı başlattıklarını belirterek şöyle konuştu; “Yerel esnafa sahip çıkma anlamında kampanyamızı başlatmak için buradayız. Şehirlerde mahalle kavramı bizim için çok önemli. Mahalle kavramının devam edebilmesi ve yaşatılabilmesi için en önemli unsurlardan bir tanesi de mahalle içinde yer alan bakkalımız, kasabımız, manavımız gibi küçük esnaflarımız çok önemli görev yürütüyorlar. Bizim de onlara destek olmamız gerekiyor. Arkadaşlarımız büyük firmalarla rekabet sıkıntısı içindeler. Şehirde yaşayanlar olarak mahalle kavramını devam ettirebilmemiz için mahalle esnafımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Zonguldak Kent Konseyi olarak diğer oda başkanlarımızla bu kampanyayı bugün başlatıyoruz. Beklentimiz; Zonguldaklılar olarak yerel esnafımıza, mahalle bakkalımıza, kasabımıza, manavımıza sahip çıkabilmeyi sağlamaktır. Sloganımız şu; herkes gidip büyük marketlerden alışveriş yerine her gün mahalle esnafından bir kere alışveriş yapsa onlara güç verecektir. Onlara yeri geldiğinde çocuğumuzu teslim ediyoruz, anahtarımızı teslim ediyoruz. Bu kampanyamız hayırlı olsun.”


COŞKUN: “MAHALLENİN FİNANSÖRLÜĞÜNÜ YAPARLAR”
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, kampanyayı başlatanlara teşekkür ederek “Hepimizin çocukluğundan kalan mutlaka bir bakkal amcası var. Amcalarımızın yaşatılması gerekiyor. Bakkallar mahallemizin finansörlüğünü yaparlar. Kızımızı istemeye geldiklerinde ilk bilgi aldıkları yer bakkallardır. Oğlumuza kız istemeye gittiğimizde ailenin durumunu bakkal amcaya sorarız. Postacı gelir ilk adresi bakkala sorar. Bakkal kültürü bizim ailevi geleneklerimizde bulunur. Bakkal amcalarımızı mutlaka yaşatmak istiyoruz. Herkesin mutlaka bir kere mahallesindeki bakkala girip alışveriş yapması lazım. kampanyanın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini istiyorum” dedi.


ŞEHRİ: “BAKKALLARI GÜÇLENDİRMEK, DAHA İYİ DURUMA GETİRMEK İSTİYORUZ”
Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, parasal konularda bakkallara daha çok destek vereceklerini belirterek “Burada benim konumum bakkalları maddi yönden güçlendirmektir. Bundan önce 6 ve 7. Gurupta iken para vermemiz banka yetkisinde idi. Sıkıntı çekiyorduk, 5. Guruba düştük, şimdi bütün yetki bize geçti. Bize gelen bakkallara elimizden geldiğince parasal konuda yardımcı oluyoruz. Buna da devam edeceğiz. Ön planda bakkalları güçlendirmek, daha iyi duruma getirmek istiyoruz. Tabi ki bunun yanında bazı projeler yapmamız gerekiyor. Büyük firmalarla rekabet edecek şekilde getirmemiz gerekiyor. İç dizaynı, dış görünümü gibi hepsini halletmemiz gerekiyor” diye konuştu.


HABİBOĞLU: “GÜNDE BİR DEFA BAKKALDAN ALIŞVERİŞ YAPIN”
Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, katkı veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek “Bakkallarımız zor durumda, bu zor durumu aşabilmek için çareler üretmek zorundaydık. ‘Her gün bir alışveriş’ sloganıyla beraber çok değerli Zonguldak halkını esnafına sahip çıkması adına davet ediyoruz. Mutlaka günde bir defa en yakınında ki bakkalından cüzi bir şey de olsa almalarını istiyoruz. Kasalarına bir para girsin. Aslında bizim şehrimizin en büyük sıkıntısı dışarıdan bu şehre hiçbir para girişi yok. Buraya dışarıdan kimse gelmiyor. Artı büyük marketler, ulusal marketler buraya geldiler, zincirlerini güçlü bir şekilde kurdular. Buradaki parayı da çekip dışarı gidiyorlar. Buradaki esnaf çok zor durumda, bunu aşmak için halkımızdan ricamız bakkalına sahip çıksın” dedi.


KÜÇÜKALİ: “BU KAMPANYA GERÇEKTEN BENİM HAYALLERİMİ SÜSLEYEN KAMPANYAYDI”
Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası eski Başkanı Şükür Küçükali ise bu çalışmanın devamının gelmesini istediğini belirterek “23 sene oda başkanlığı yaptım. Bugünkü bu kampanya gerçekten benim hayallerimi süsleyen kampanyaydı. Nihayet uygulamaya geçildi. Bu olay yerel olarak başlansa bile inşallah başarılı olur. Önemli olan Ankara’da ki federasyon ve konfederasyonun el atıp bu işleri Türkiye’ye yayabilmesidir. Yoksa burada başlatılanın az bir faydası olur. Kent Konseyi’ni bu çalışmasından dolayı tebrik ederim, teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER