Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Açıkladı

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Açıkladı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın’da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık alımlarının 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren başlayacağını açıklayarak, fındık üreticilerimize bol bereketli kazançlar diledi.

Milletvekili Tunç, Fındık piyasalarında istikrarın sağlanması, üreticilerin pazarlama sorunlarının ortadan kaldırılarak depolama ve finansman ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından kabuklu fındık alım fiyatları açıklanmıştır.

Milletvekili Tunç, açıklanan fiyatların %50 sağlam iç fındık esasına göre TMO’nun uygulayacağı alım fiyatları; Giresun kalite kabuklu fındık için 27,00 TL/kg, Levant kalite kabuklu fındık için 26,50 TL/kg, Sivri kalite fındık için ise 25,50 TL/Kg şeklinde olduğunu söyledi.

Randevular 23 Ağustosta Başlıyor
Fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlandığını belirten Milletvekili Tunç, Batı Karadeniz Bölgesinde sel afetinden etkilenen illerimizde Bartın ve Kastamonu (İnebolu)’da fındık alım ekiplerimiz görevlendirildiğini, Alımlar “Randevu” ile yapılacak olup üreticilerimiz randevularını 23 Ağustos 2021 tarihinden İnternet üzerinden  //randevu.tmo.gov.tr veya TMO işyerlerine müracaat ederek alabilecektir.”Dedi.

Kabuklu fındık alım esasları;
TMO kabuklu fındık alımlarını fiziksel analizle yapacak olup alım esnasında üreticilerimizin sıkıntı yaşamamaları için; Sağlam iç fındık oranı %40 ve üzeri, rutubet oranı %6'ya kadar, buruşuk iç fındık oranı %10 ve altı, çürük ve bozuk iç fındık oranı %3 ve altı, çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %5 ve altı, yabancı madde oranı (taş, toprak vb.) %0,5 ve altı, olan tüm fındıklar satın alınacaktır.

Eski yıl mahsulü ve eski ile yeni yıl mahsullerinin karışımı olan ürünler satın alınmayacaktır.
Bunların yanında üreticilerimizin ürünlerini kurutarak, sağlıklı olarak korunabilecekleri jüt çuvallar içerisinde alım noktalarına getirmeleri, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleriyle irtibata geçerek ÇKS bilgilerini güncellemeleri ve ürünlerini randevu aldıkları tarihte TMO alım noktalarına getirmeleri önem arz etmektedir.

Ödemeler 21 gün içerisinde yapılacak
Ödemelerin ürünü teslim ettikten sonra 21 gün içerisinde yapılacağını belirten Milletvekili Tunç, “Fındık üreticimize olan destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve emeği geçenlere teşekkür ederim.”Dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER