Başkan Alan, Gündeme Dair Soruları Cevapladı

Başkan Alan, Gündeme Dair Soruları Cevapladı

DEDİKODULARLA ZONGULDAK’I YÖNETMİYORUZ!

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan belediye toplantı salonunda Gazeteciler ile bir araya gelerek gündeme dair soruları cevapladı.

Zonguldak’ta her konuda bir dedikodu piyasası olduğunu ve Zonguldak’ı dedikodularla yönetmeye çalışan art niyetli bir kesimin olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Ömer Selim Alan konuşmasında, “Hizmetlerimizi bir an önce hayata geçirmek için vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmak için meclis tatilde olsa bile biz Ankara yolunu aşındırmaya devam ediyoruz. Dikensiz gül bahçesi yok. Vekillerimiz sayesinde randevularımızı alıp sorunlarımı bakanlarımıza iletip çözüm noktasında hamleler yapıyoruz. O yüzden programlarımızı iki haftaya düşürdük. Ankara’yı rahat bırakmıyoruz. 

EURO BAZINDAKİ BORÇLAR BELİMİZİ BÜKÜYOR

Secaattin Başkan zamanında bir şehir için olmaza olmaz bir proje olan bir çalışma geçen zaman yıllar sonra bizleri sıkıntıya sokuyor. O zamanın Euro kuru ile günümüzdeki kur arasında uçurum var. Durumu arz eden dosyayı ilettik.  117 milyon borcumuz görünüyor. Bugünkü kura bakıp birde ödemeler yapmamıza rağmen 170 milyon civarında. Bunun sürdürülemez olduğunu bakanımıza söyledik. Böyle külfetten Zonguldak’ımızı kurtarmamız gerekiyor. Uzun yıllardır süre gelen sıkıntı. Şuan toplam maiyeti 18 milyon Euro ya yakın borcumuz var.

YENİ OTOPARK ALANI ARAYIŞLARIMIZ VAR

Hayvan barınağı, Ormana Bölge Müdürlüğü tarafından proje küçültülmek istendiği için ufak bir değişiklik yaptık. Metropoliten belediyeler birliği olarak OGM ile görüştük. Eylül ayının sonuna doğru tekrar görüşeceğiz.

Lavuar alanı projemiz önem verdiğimiz bir projeydi. Atıl duran bir alanı TOKİ marifeti ile yapmaya çalışıyoruz. İhaleye çıktık. Ama ufak tefek sıkıntılar çıktı. Mali durumlar söz konusu oluyor. Bakanımız bu zaman kadar bizleri hiç kırmadılar ve diğer şehirlerden çok belki bize daha faydaları olmuştur. TOKİ yetkililerinde burda olduğu bir platformda yeni projemizi açıklayacağız. İptal olmuş değildir. Vatandaşımızın gönlü rahat olsun. Otopark’ta ayrı bir sıkıntı. 2022 yılında Fevkani Köprüsünü yıkmak istiyoruz. Otopark sayısını da artırmak istiyoruz. Zonguldak coğrafi koşullar açısından bir kazı yaptığınızda maliyetiniz kat be kat artıyor. 

TERMİNALİ TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYORUZ AMA SADECE DÜŞÜNME AŞAMASINDA…

Bizde maliyetleri makul şekilde kullanmak istiyoruz. İlerleyen zamanda detayları paylaşacağız. Otopark sıkıntımız var. Terminalde de heyelan meydana geldi. Kent Konseyi Başkanımızla da bu konuştuk. Acaba terminali ordan alıp terminalin olduğu yere otopark merkezi yapıp taşısak mı diye düşündük. Bu düşüncemiz ne kadar hayata geçer bilmiyorum ama bunu zaman gösterecek. Otopark alanı bazında önemli bir bakış açısı olduğunu biliyoruz. Şehrimiz için otopark alanı büyük bir sıkıntı. Katlı otoparkımız var. Ama yeterli değil. Proje sayımız arttıkça da yeni otopark alanları arayışı içindeyiz. 

MAHALLELERDEN ŞİKAYET GELİYOR

Yol ile ilgili şikayetlerin olduğu mahallere baktığımızda oralarda doğalgaz çalışmalarının olduğunu göreceksiniz. İki yıl içerisinde bizlere de çok şikayetler geliyor. Biliyorsunuz doğalgaz firmalarından kaynaklanan yollardaki şikayetlerin bizim dışımızda olduğunun bilinmesini isterim. Akmercan firması yıllık çalışma yapıyor. Bunu biz vatandaşımızla da paylaşıyoruz. Ama bazen aksamalar olabiliyor. Biz şuan mevcut hattı bile yaparken zorluk çekiyoruz deniliyor. Buralarda gecikme olabilir diye vatandaşlarımızı bilgilendirmemize rağmen vatandaşlarımız şikayetlerin devam etmesinin sebebi doğalgaz firmasından kaynaklanmaktadır. Vatandaşlarımızda bu serzenişlerde haklılar. 

SAHİL PROJESİ BİTMEK ÜZERE…

Sahil projesi tüm hızıyla devam ediyor. Bizde ziyaretler yaparak kontroller yapıyoruz. Altyapı anlamında çalışmalar bitmiş sadece üst yapı anlamında çalışmaların devam ettiğini görüyoruz. Yavaş yavaş toparlanıyor. Bir an önce bitmesini en çok ben isterim. Adliye önündeki park düzenlemesi dahil olmak üzere 1 Eylül tarihinde biteceğini söylenildi. Ahşap yürüyüş yolu var. Maden Mühendisleri alanında bir noksanlık olduğunu gördük. Bunu da firma yetkililerine ilettik. Birde geçtiğimiz kış ayı çok zorlu geçti. Buda gecikmelere nede oldu. Ama bunlarda bahane olamaz. Firma yetkililerini hızlandırılması konusunda uyarılarda bulunduk. 

GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜDÜR

Bu bir doğal afet biliyorsunuz. Kastamonu’ya da Bartın’a da gittik. Oralardaki çalışmaları yerinde inceledik. Ne kadar önlem alınırsa alınsın bu tür doğal olaylarına artık daha çok hazırlıklı olmamız gerekiyor. Geçtiğimiz senelerde böyle büyük afetler olmazdı ama son yıllarda büyük doğal afetlerin olduğunu gördük. Tonlarca ağırlıktaki aracı bir apartmanın ikinci katına çıkaran bir suyun gücüne ne kadar önlem alırsanız alın bu gücün karşısında duracak bir önlem olduğunu görmüyorum. Bartın ve Kastamonu halkının acılarını paylaştık. 11 araç ve 16 personelle o bölgelerde çalışma yapıyorlar. Bizim bölgemiz başta olmak üzere ülke genelinde tüm kurumlardan gelen araçlar orada çalışma yapıyor. Devlet tüm imkanlarını afet bölgelerinde seferber etmiş vaziyette. Gücümüz yettiği kadar tüm belediyelerimiz, AFAD, Kızılay bölgede çalışıyor. Gün birlik ve beraberlik günü… Ne kadar önlem alırsak alalım. Ne kadar tedbir alırsak alalım bu tür büyük doğal afetler karşısında hiçbir gücün duramayacağını gördük. Gördüğümüz görüntüler tüylerimizi ürpertiyor. Vatandaşlarımıza da çağrı da bulunarak yardım kampanyalarına destek vermeye çağırıyorum. 

CESARET EDİLEMEYENLERİ HAYATA GEÇİRMEK BİZİ GURURLANDIRIYOR

Mithatpaşa Tüneli bölgesini kentsel dönüşüme girmesini en çok isteyenlerden biri benim. Yangın olsa giremeyecek mahalleler var. Ambulansın giremediği mahalleler var. Bunu bakan beylede görüştük. Eylül ayında tekrar görüşecek. TOKİ vasıtasıyla inşallah buraları da güzelleştirmemiz gerek. 
Göreve geldiğimizden günden bu zaman kadar beklentilerimin çok ilerisinde gittiğimizi görüyorum. Büyük fotoğrafa bakara 42 yaşında bir insan ve Zonguldak’ın son 30 yılını bilen hatta son 15 yıldır siyasette aktif biri olarak konuşulması dahi cesaret edilemeyen projelere imza atmak gurur verici. Bu süreçte eleştirileri dinliyor ve almamız gerekenleri alıyoruz. Lakin, art niyetli bir güruh var. 

HERKES HER ŞEYİ BİLECEK KADAR UKALA!..

Bizim kavgamız Zonguldak’a hizmet etme kavgasıdır. Arada cevap vermek kalsakta hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu art niyetli güruhun çalışmalardan rahatsız olmasını anlayabiliyorum. Ama, dediğim gibi dedikodularla olacak işler değil bunlar. Keşke, şimdi yapmaya başladığımız bu çalışmalar geçmiş dönemlerde yapılmış olsaydı da biz alkışlasaydık. Biz Zonguldak’a hizmet vermek adına gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Bardağın boş tarafına bakmaya alışkınlık olanlar bardağın dolu tarafına asla bakmazlar. Eğer. Bugün Zonguldak Belediyesi’ni AK parti kazanmamış olsaydı. Bu yapılan hizmetler konuşuluyor olacak mıydı? Kavgamız Zonguldak olsun. Çok tecrübeli bir Valimiz var. Afyon’da güzel çalışmalar yapmış hevesli bir valimiz. Teşkilatlarımızla çok güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu birlik tablosu Zonguldak’a fayda sağlar. Herkes, her şeyi biliyor arkadaş!.. Herkes, her şeyi bilecek kadar ukala olabiliyor. Kimse her şeyi bilemez kardeşim. Bu imkansız bir durum. Kişileri değil olayları konuşalım. Hizmetleri konuşalım artık. Bizlerin görevi bittikten sonra da bu koltuklarda olacak başka insanlara da bunlar yapılmamalı. Bu tür dedikodu yada varsayımlarla hareket edilmez. Bu şehir bizim. Lafa geldiğinde de kimse mangalda kül bırakmıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER