BAŞKAN POSBIYIK ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

BAŞKAN POSBIYIK ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kandilli Beldesi’ne bağlanacak 7 kilometrelik Bisiklet ve Yürüyüş parkuru çalışmalarını yerinde inceledi.

Kdz. Ereğli sahilini 14 kilometrelik bir mesafe ile Kandilli’ye bağlayacak Bisiklet ve Yürüyüş yolunda çalışmalar sürüyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyesi’nin 7 kilometrelik alanda yaptığı çalışmaları yerinde takip etti.

Başkan Posbıyık, belediye başkan yardımcıları Haluk Okur, Oğuz Cömert, Atilla Bulak, ilgili daire müdürleri ve teknik ekip ile birlikte parkur üzerinde yaptığı inceleme sonrası şu değerlendirmede bulundu:

“Eski tren yolu üzerinden Kandilli’ye kadar bisiklet ve yürüme yolu projesi uzun yıllardan beri hayalimiz olan bir proje. Bu bölgede müthiş bir tabiat var, çok güzel bir ortam var. Aynı zamanda tünellerden geçerek ışıklandırma yapmak suretiyle hem yürüyüş yapmak hem de bisiklet yolu yapmak için pandemi döneminde çalışmalara başladık. Parkurun uzunluğu 14 kilometre. Belediye sınırları içerisinde bulunan 7 kilometrelik kısmı biz üstlendik. Kandilli bölgesinde kalan 7 kilometrelik kısmı İl Özel İdaresi yapıyor. Kemer’de güzergah üzerindeki bataklık olan bölgenin önce dolgusunu yaptık. İş makinelerimiz parkur üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Yakın zamanda Balı’daki beton santralinin üst tarafından birleştirme çalışmalarına başlanacak. Ereğli sahilini Kandilli’ye yürüyüş ve bisiklet yolu olarak bağlamış olacağız. Bu projeyi özellikle iç turizm açısından da çok önemsiyoruz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER