Başkan Uysal, üniversiteliler ile buluştu

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Denizcilik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri ile buluştu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Uysal, geleceğin gençlerin olduğunu söyledi.

Başkan Uysal, üniversiteliler ile buluştu

Üniversite öğrencileri ile samimi bir ortamda sohbet eden Başkan Uysal, gençlere olan güveninin 15 Temmuz darbe girişimi sürecinden sonra daha çok arttığını belirtirken, öğrencilerin öneri ve isteklerini dinledi.

Denizcilik Fakültesi ve MYO öğrencilerinin her zaman yanında olduklarını ifade eden ve ilçenin yıllardır ihmal edilmişliğin acısını çektiğini söyleyen Başkan Uysal, “Kdz. Ereğli’nin alt yapısı yüzde 90’ı bitirildi. Devlet-Belediye işbirliği ile elektrik kesintilerinin yaşanmaması için ilçemizdeki enerji hatları yer altına alındı. Doğalgaz ana hatları yetmiyordu yenilendi. Kepez’den Gülüç’e kadar olan yol yeniden yapıldı. Öğrencinin harçlığı hazır suya gidiyordu. Bu yaz evinizdeki, okulunuzdaki musluklarınızdan Kızılcapınar Barajı’nın suyunu arıtılmış ve memba suyu kalitesinde içeceksiniz.

İlçemizdeki sel felaketleri yaşanıyordu. Çarşı içini sel basıyordu. Mahallelerde insanların perişanlığını gördünüz. Felaketlerden ders çıkarttık, DSİ ile işbirliğine giderek ilçemizdeki tüm dereleri ıslahını başlattık. Çocuk Dünyası, Gençlik ve Spor Parkı gibi projeler başladı, yaza hepsi bitmiş olacak. Yüzme Havuzu, yeni bir AKM gibi projelerde hazırlanıyor. Sizin istedikleriniz yapılmayacak şeyler değil” dedi.

İlçedeki birçok projenin 3 yıl içinde bitirilerek hayata geçeceğini de anlatan Başkan Uysal, öğrencilerin festival ve konser gibi taleplerinin de Kent Meydanı Projesi’nin bitirilmesiyle birlikte büyük bir festivale dönüşebileceğine vurgu yaparken, öğrencilerin ulaşım, kent kart, bankamatik, okulun çevre düzenlemesi, yeni yaşam alanlarının donatılması gibi konularda da taleplerinin yapılacağını belirtti.

Başkan Uysal’a öğrencileri dinlediği ve okulun çevre düzenlemesi için teşekkür eden MYO Müdürü Aysel Memiş de Başkan Uysal’a  bir öğrencinin yaptığı tabloyu hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER