BATİYAC, Liderlerle Buluştu

BATİYAC, Liderlerle Buluştu

Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti, şehrin nabzını tutmaya devam ediyor.
Batı Karadeniz İnternet Gazetecileri ve Yazarları Cemiyeti Yönetimi protokol ziyaretleri kapsamında sırasıyla Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesini, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şubesini ve Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifini ziyaret ederek; başkanlarla fikir alışverişinde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÖRGÜTLÜ GÜCÜ"

BATİYAC yönetimi yakın zaman önce Şube Başkanı olarak atanan Yakup Yılmaz'ı ziyaret ederek; sendikanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. "Makamlar gelip, geçicidir. Önemli olan en iyisini yapmaktır", diyen Yılmaz; "Sendika olarak işçimizin her türlü derdine ortak olmayı misyon edindik. Bizler işçi dostuyuz. Bu koltukta oturan arkadaşların her biri işçimiz yani üyelerimiz için en doğru olanı yapmaya çalıştı. Bizlerde aynı düşünce ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.", dedi.

"BATİYAC YENİ BİR VİZYON KAZANDIRACAK"

BATİYAC yönetiminin usta gazetecilerden olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, BATİYAC'ın Bartın'da değil, Kdz.Ereğli'de kurulmasının önemine değinerek; "Kdz.Ereğli merkezinde tüm Batı Karadeniz'i kapsayacak bir cemiyetin kurulması bizler için çok önemli. Yönetime baktığım zaman her biriniz çok değerli gazetecilersiniz. Hepinizle zaman zaman görüşüyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Benimde kökenimde gazetecilik olduğu için bu mesleğin ne kadar meşakatli olduğunun farkındayım. Ama sizlerin bunun üstesinden geleceğinize adım kadar eminim", şeklinde konuştu.

"TERSANELERE ÇÖZÜM BULUNAMIYOR"

Türk Metal ziyaretinin ardından BATİYAC yönetimi Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Şube Başkanı İrfan Erdem'i ziyaret etti. 'Benim Ereğli'ye değil, Ereğli'nin bana borcu var.', diyen Erdem, Kdz.Ereğli'ye yaptığı hizmetleri gazetecilerle paylaştı.
Kdz.Ereğli'ye ilk tersanenin Erdem ailesi tarafından yapıldığının altını çizen Erdem; "Şuanki durumu hepimiz görüyoruz. Tersaneler bitik durumda, bu konuda DTO olarak da görevimizi fazlasıyla yapıyoruz. Bakanlıklarla sorunun ne olduğunu ve çözüm önerilerini paylaşıyoruz. ama uzun zamandır maalesef bir çözüm bulamıyoruz", şeklinde konuştu.


"HER DAİM SİZLERİN YANINDAYIZ"


BATİYAC heyeti günün son ziyaretini Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine yaptı. Başkan Mehmet Azman ile bir araya gelen cemiyet yönetimi, devletin pandemi döneminde esnafa yaptığı yardım ve destekler hakkında bilgi aldı.
Geçmiş dönemde esnafa kredi verebilmek için defalarca Ankara'ya gitmek zorunda kaldığının altını çizen Azman, gelişen Türkiye ile birlikte artık bir telefonla kredi limitlerini ve imkanlarını belirleyebildiklerini belirtti. 
Azman; "Öncelikle böyle bir oluşum için sizleri tebrik ediyorum. Bizler her şekilde sizlerin yanındayız. Yeterki şehrimiz için birlikte hareket edelim.", dedi.


 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER