BEDAŞ MAĞDURU VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ!

BEDAŞ MAĞDURU VATANDAŞLAR  İSYAN ETTİ!

Telefon veya online internet başvurusu şeklinde yapılan başvurulara tepki gösteren vatandaşlar, “tüm kalemlere ilişkin alacağını bizlerden fatura yoluyla doğrudan tahsil eden BEDAŞ’ın geri ödeme için uyguladığı sistem iyi niyetli olsa bile dolambaçlı bir yol” ifadesiyle tepkilerini dile getirdiler.
BEDAŞ (Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) tarafından, plansız kesintiler sırasında mağduriyet yaşayan abonelerin mağduriyetini gidermek için başlattığı uygulamaya tepkiye neden oldu.

VATANDAŞ: GERİ ÖDEME DİREK FATURADAN DÜŞÜLSÜN
Uygulama sonrası bazı vatandaşlar telefon veya internet başvurusuyla mağdur olduğunu kanıtlayarak hesaplarına 80 ile 160 lira yatırılmasını sağladı. Ancak özellikle belli bir yaşın üzerinde ve yalnız yaşayan, telefon ve internet teknolojisine hakim olmayan bir çok vatandaş uygulama yönteminin mağduriyeti gidermek adına yeni bir mağduriyet yarattığını savundu.
Haber Merkezimize telefonla ulaşan vatandaşlar, “tükettiğimiz elektriğin ve ona bağlı diğer kalemlerin ödemesini her ay nasıl direk faturaya yansıtıp tahsil ediyorlarsa, varsa oluşmuş bir mağduriyet ve onun parasal karşılığı ilgili kurum tarafından rahatlıkla tespit edilip, ilk faturadan düşürülerek çözüm yoluna gidilebilir.
Başvurularda istenen bilgiler açık. Müşteri numarası ve mağdur edilmiş mahallelerde oturup oturmadığımız soruluyor. Bu bilgiler kurumun elinde var ki yapılan başvuruyu da ona göre onaylıyor veya onaylamıyor.
Bu işi bu kadar dolambaçlı hale getirmek yerine müşteri numaramız da adres bilgimiz de ellerinde. Bu bilgiler üzerinden ilk dönem faturasının düzenlenmesi ve mağduriyetin fatura üzerinden giderilmesi mümkünken bu eziyet niye? Yoksa amaç mağduriyet gidermek değil mi? Öyle ya birçok kişi bu başvuruyla ya uğraşmayacak, ya da beceremeyecek. Böylelikle mağduriyet baki kalacak. BEDAŞ’ın derdi mağduriyet gidermekse bunun yolu belli” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER