''BELEDİYEMİZİN BU VAHŞİ OLAYLA BİR İLGİSİ YOKTUR''

''BELEDİYEMİZİN BU VAHŞİ  OLAYLA BİR İLGİSİ YOKTUR''

Çaycuma Belediyesi “Çaycuma’da telef olan sokak hayvanları çöplüğe atıldı” başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. Çaycuma Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle: Bazı gazete ve internet sitelerinde “Çaycuma’da telef olan sokak hayvanları çöplüğe atıldı” başlıklı haber yayımlanmıştır. Haberde hayvanların atıldığı yerin belediyemize ait barınağa yakın olduğu, kulaklarında küpe bulunduğu şeklinde zan altında bırakacak ibareler bulunması üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

SÖZÜ EDİLEN YER BARINAĞIMIZIN YAKININDA DEĞİLDİR

Hayvan ölülerinin bırakıldığı yer haberde sözü edildiği gibi barınağımıza yakın bir nokta değil, arıtma tesisimizin ilerisinde gözlerden uzak bir alandır.

ÖLEN HAYVANLAR DÜZENLİ OLARAK DEFNEDİLMEKTEDİR

Barınağımızda bakımı ya da tedavisi yapılan hayvanların mutlak surette kaydı tutulmakta, bu sırada hayatını kaybeden hayvanlar düzenli şekilde defnedilmektedir. Vatandaş ihbarıyla bildirilen yerden alınan ölü hayvanlara da aynı işlem uygulanmaktadır. Dolayısıyla böyle bir durumun belediyemizle ilişkilendirilmesi bahis konusu olamaz.

BÖLGEDE HAYVAN AMBULANSI OLAN TEK BELEDİYEYİZ

Bölgede “haybulans” adı altında, ilk hayvan ambulansını hizmete sokan belediyemiz sokak hayvanlarına, 7/24, hızlı ve nitelikli hizmet sunmak için büyük çaba içindedir. Haybulans belediyemizin en çok kullanılan araçlar listesinden birinci sıradadır.

ÇAYCUMA SOKAKLARINDA HAYVANLARIN ÖZGÜRCE YAŞADIĞI BİR ŞEHİRDİR

Öte yandan kentin pek çok sokağında özgürce yaşayan hayvanların gerekli tüm bakımları tarafımızca yapılırken, hamiyetperver Çaycumalılar huzurlarının sağlanıp beslenmelerine büyük katkı sunmaktadır.

BELEDİYEMİZDE İKİ VETERİNER HEKİM GÖREV YAPMAKTADIR

Özellikle bu alandaki görevlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi amacıyla, eş değer durumdaki diğer belediyelerden farklı olarak, kadromuzda biri tam, diğeri yarı zamanlı olmak üzere iki veteriner hekim bulunmaktadır. Veterinerlerimiz ilgili diğer personelle birlikte mesai kavramı gözetmeden, özveri ile çalışmakta, günün her saatinde ihtiyacı olan hayvana acil ve anında müdahale yapmaktadır.

ULAŞILAN HER BİLGİ KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAKTIR

Belediyemizin bu vahşi olayla herhangi bir ilişkisi yoktur. Konuya ilişkin olarak ilgili birimlerimizin araştırması devam etmektedir. Ulaşılan tüm bilgiler her hususta olduğu gibi tam bir saydamlıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır. Saygıyla duyurulur.

 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER