“BELEDİYEYİ MAKİNE SAHİBİ YAPTIK”

“BELEDİYEYİ MAKİNE SAHİBİ YAPTIK”

 Karadeniz Ereğli Belediyesi hizmetinde kullanılmak üzere satın alınan 4 adet iş makinesi ve 2 adet hizmet aracı için tanıtım programı düzenlendi. Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplamda yaklaşık 10 milyon liraya satın alınanbir dozer, bir greyder, bir lastik tekerlekli kazıcı ve bir paletli mini ekskavatör ile iki hizmet aracının tanıtıldığı programda yaptığı konuşmada, “Yaz ayında, mayıs ayından itibaren yolları açmaya başlayalım dedik, kiralık makine alalım dedik ama kendi makinemiz olursa daha iyi olur dedik, belediyeyi makine sahibi yaptık” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi hizmetinde kullanılmak üzere satın alınan bir dozer, bir greyder, bir lastik tekerlekli kazıcı, bir paletli mini ekskavatör ile iki adet hizmet aracı, düzenlenen programla, dualarla hizmete girdi.

“CAMİYİ BİZ YAPMAK İSTİYORUZ”

Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık, hizmete alma töreninde yaptığı konuşmada,  Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de ekonomik durumun kötü olduğunu, ilçeye yatırım yapılmadığını öne sürdü.

Son günlerde tartışması devam eden Cami yapımıyla ilgili görüşlerini de anlatan Posbıyık şunları söyledi:

“Ereğli’ye camiyi biz yapmak istiyoruz. Bize suçlamalarda bulunuyorlar. CHP grubu olarak, Ereğli halkı olarak Ereğli’ye camiyi inşallah yapacağız ama polemik yapıyorlar, halkın gezdiği yerleri elimizden almaya çalışıyorlar. Buna teknik bir adam karar vermiyor. Sahile yapın derken, ünlü bir hocaları var, o gösteriyor, hepsi peşinden gidiyor buraya yapılacak diye. Ereğli halkı yapılması gereken yere kendisi yapacaktır. Caminin yapılması gereken yer, o lojmanların olduğu yerdir. Denize nazır bir yer, bu gerçekleşecek. Ereğli’ye geliyor, bol bol konuşuyorlar, laftan başka bir şey yok. Millet eziliyor, emekliler eziliyor, çocuklarımıza iş sahası yok. Ama bak, biz konuşmuyoruz, bir fırsat oldu, birkaç kelime ediyoruz.”

“TRAFİĞİ RAHATLATACAĞIZ!”

Yolları açmak için, trafiği rahatlatmak, ulaşımı iyi bir noktaya getirmek için belediye meclisiyle birlikte gayret içinde olduklarını belirten Posbıyık, şunları söyledi:

“Büyük bir hamleye girdik, trafiği rahatlatacağız. 18 maddelerin uygulamalarını yaptık. 18 maddelerinin uygulamalarını yaptığınız zaman yollar, parklar, yeşil sahalar belediyelere ait oluyor ve oraları rahatlıkla açabiliyoruz. 18 uygulamalarını yaptığımız Belen, Belen Yeni Mahalle’de yol çalışmaları kısmen yapıldı. Geri kalan kısımlarda yol açım çalışmaları devam ediyor, edecek. 18 Madde uygulamaları tamamlanan mahallelerde, Ömerli,  Sarıkorkmaz, Kepez yol açılımları yapılacaktır. Yaza hazırlık yapıyoruz. Yeni açılacak olan 20 metrelik çevre yolu, yeni terminalden başlayarak, Belen, Kocaali, Ahmetçikler, Sarıkorkmaz, Uzunmehmet Mahallelerinden eski hastanenin oraya gidecek. Bu mahallelerde yaşayanlar, arabalarıyla şehrin içine girmeye gerek görmeyecek, dış hatlardan gidecekler. Trafiği rahatlatmaya çalışacağız.Şu anda Sakindere’de çok zahmetli bir çalışma yapıyoruz.  Hatip Cami’nin önündeki o varyantı, yol kıvrımını, Sakindere’ye inen yolu düzleyeceğiz, rahat bir akış sağlayacağız. Sakindere yolundan Göl Evleri’ne 15 metre genişliğinde bir yolun terkleri yapıldı. Yine daha yukarısından, 15 metre genişliğinde, 4 Mevsim Evleri’ne ve Aktaş’a bir yol daha… Paralel yolları birbirine birleştireceğiz.”

“PARAMIZ VAR AMA…”

Bu çalışmalar için makineye ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Posbıyık, “ Sağolsun Ereğli Demir Çelik Fabrikaları bize dozerlerini veriyor ama onların ihtiyacı olduğunda bizden alıyorlar, çalışmalarımız yavaş oluyor. Bunu göz önüne alarak elimizde bir dozer olması lazım dedik. Greyder de olması lazım, ikinci bir greyder olması lazım. Onun için alım çalışmalarına başladık” dedi.

Eski belediye binasının olduğu yeri ihaleye çıktıklarını ancak işi üstlenen müteahhidin, ihalelerden yasaklanma ve teminatını yakma pahasına işten çekildiğini aktaran Posbıyık, “. Ama paramız var, krediye ihtiyacımız yok ama kur devamlı değiştiği, birim fiyatlar değiştiği için ihale yapamıyoruz. Bekliyoruz, zamanını bekliyoruz, hemen o belediye binasını yapmaya başlayacağız” diye konuştu.

“ZAMLAR GELMEDEN ALDIK…”

İş makinelerinin alınma nedenleri konusunda da bilgi veren Posbıyık şunları söyledi:

“Sakindere yolu ile orada bir rahatlık kazanılacak. Belen’de kazılarımıza başladık ama sadece yolları açmakla olmuyor, bunun kenarından su boruları geçecek, doğalgaz boruları geçecek, kanalizasyon hatları geçecek, bunun için de makine lazım. Bu dozer 24 ton ağırlığında, bununla açtığın yolları kanal kazıcıyla kazman lazım.  Aynı zamanda greyderle düzleyeceksin ve serpme asfaltlarını dökeceksin. Yeni bir greyder aldık.Yine OSB’ye Ereğli’den su istediler. Daha önce Alaplı’dan alıyorlarmış, sularını rahat veremiyorlarmış. Bizden istediler, yeni kazılar yapıyoruz orada. Onun için de bir makine aldık.  Loder’i yeni aldık su hatları için kullanmak üzere. Ayrıca, destekleme hizmetlerine 4x4 araç lazımdı, 2021 model Ford Ranger çift kabin araç aldık, arazi tipi. Yine itfaiyeye 4x4 araç lazımdı, onu da aldık. Yaklaşık 10 milyon lira yatırım yaptık. Dövizler fırlamadan önce yaptık bunu.  Akıllı davrandık.Tüm malzemelerimizi belediyeye aldık, hijyen malzemelerimizi aldık, lazım olan her şeyi, vatandaşlara dağıtılacak kolileri, 5 bin parça ihtiyaç malzemesini temin ettik zamlar gelmeden. Yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yaptık. Allah’a şükürler olsun çalışıyoruz, paraya ihtiyacımız yok. Çünkü biz işi biliyoruz, tecrübeliyiz. Lak, lak, lak gevezelik yapmıyoruz. Biz işimizi bildiğimiz için hiçbir destek almadığımız halde yolumuza devam ediyoruz.

HANGİ ARAÇLAR ALINDI

Posbıyık, araçlar konusunda ise şu bilgileri verdi:

“ Dozer, 27 ton ağırlığında, yol açma gibi ağır işlerde kullanılacak, önünde kaya itme kovası, arkada kaya ve zemin sökmek için güçlü aparatlar bulunmakta.  Belediyemize 4 milyon liraya mal oldu.  Yaz ayında, mayıs ayından itibaren yolları açmaya başlayalım dedik, kiralık makine alalım dedik ama kendi makinemiz olursa daha iyi olur dedik, belediyeyi makine sahibi yaptık. Greyder belediyelerin hayatı. Yol açma, kar küreme ve asfalt işlerinde kullanılmak üzere aldık. Yaklaşık 3 milyon liraya mal oldu. Ereğli halkının hizmetlerinde hayırla kullanmak nasip etsin inşallah. Lastik tekerlekli kazıcı aldık. Belediye ve OSB arasında içme suyu verme protokolü kapsamında arkların yapılması protokolü kapsamında alınan iş makinesidir bu. Yaklaşık 750 bin liraya peşin olarak aldık bu aleti. Paletli mini ekskavatör, bu çok önemli.mazot harcaması çok az. Çok hareketli bir makine. İnönü ortaokuluna doğru yolları açtık, kanalları kazacak, yol, kanalizasyon, doğalgaz hatları için çok pratik bir makine. 960 bin lira. Belediyemizin tesislerinde, su tesislerinde arızalara zaman kaybı olmadan müdahale edilmesi için bölgenin coğrafi koşulları göz önüne bulundurularak iki tane 4x4 araç aldık. Biri destekleme hizmetlerine, bir tanesi de  itfaiyeye alınmıştır.”

İTFAİYE ARACI DA ALINACAK

Posbıyık sözlerini, “Belediye meclisinden karar geçmiştir, bir tane de büyük itfaiye aracı alıyoruz. Ayrıca yine belediye meclisi kararı aldık ama beklentideyiz, bir otobüs ve hizmet aracı almak için de belediye kararını aldı. Bu güzel bir an bizim için. Bu ortamda, piyasaların iyice kötü olduğu ortamda sizlere yeni yaptığımız yatırımları anlatmaktan büyük bir zevk duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum” diyerek tamamladı.

Törende daha sonra Karadeniz Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı tarafından edilen dualar eşliğinde iş makineleri hizmete girdi. Posbıyık ve törene katılan belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar daha sonra iş makinelerini inceledi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER