BİR BAŞARI HİKAYESİ, UTKU KOLEJİ...

BİR BAŞARI HİKAYESİ, UTKU KOLEJİ...

Ereğli İlçe&[#]8217;sinde 26 yıldır başarıları ile adından sıkça söz ettiren Uktu Koleji&[#]8217;nde tanıtım günleri etkinliğinin ilk haftasında yoğun katılım oldu.

Utku Kolej&[#]8217;inin 6 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirdiği ve okulu tanıtmanın yanı sıra kayıt yaptırmak isteyen anasınıfı  1 ve  ara sınıfları öğrenci ile velilerinin, öğretmenlerle tanıştığı, okulun  tüm alanlarının gezildiği  ve &[#]8220;Niçin Utku Koleji?&[#]8221;sorusuna cevap bulunduğu tanıtım günleri 10 Mart Cumartesi günü yapılan ilk hafta etkinlik ile başladı.  

Tanıtım günleri ile ilgili olarak gazetemizin sorunlarını yanıtlayan Okul Müdiresi Hülya Çataklı, sadece birkaç kişinin başarısı ile değil, tüm öğrencilerin başarıları ile gururlandıklarını belirterek, başarının altında yatan gerçeğin okulun bir öğretmenler kuruluş olmasının yanı sıra disiplin olduğunu kaydetti. 

BAŞRANIN ALTINDA DİSİPLİN YATIYOR

Tecrübeli ekip ile çalıştıklarını ve tüm öğrencilerin başarısı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Çataklı şunları söyledi.

&[#]8220;Okulumuz da 5-6 yıldır tanıtım yapıyoruz.  Neden tanıtım yapıyoruz?  Özel okulların bu tür çalışmalara ihtiyacı var.  Ereğli küçük bir ilçe olsa bile; mutlaka insanlar çocuklarını verecekleri okulları tanımak istiyorlar. Biz burada velimizle, öğrencimizle, öğretmenlerimizle onları buluşturuyoruz.  Okulların bölümlerini görmelerini sağlayarak, eğitim sistemimiz hakkında gerekli açıklamaları yapıyoruz.  5 yaştan başlayıp, 8. sınıfa kadar eğitim veriyoruz.  Yoğun bir İngilizce programı var okulumuzda.  Artı 2 yıldır uyguladığımız bir program var; 2. sınıftan itibaren branşlaşmaya gittik.  Nedir bu branşlaşma;  2.sınıftan itibaren 2. bir dil olarak Almanca eğitimi veriyoruz. Yine 2. sınıftan itibaren müzik, keman ve piyano eğitimi var.  Çocuk bu eğitimi aldıktan sonra 3. sınıfta tek dalda, mezun oluncaya kadar bir enstrümanı çalabilecek düzeye geliyor. Yine 10 saat İngilizce programlarımız var.&[#]8221;

MUTLU BİREYLER BAŞARILI OLUR

Okuldaki öğrencilerin İngilizceyi rahatlıkla kendini ifade etmeyi bilecek şekilde konuşabildiğini de dikkat çeken Çataklı,  &[#]8220;Yine diğer derslerimizde de 5 yaştan itibaren bütün derslerde branşlaşmamız var. Yani bütün öğrenciler branş öğretmenliği ile tanışıyor.  Yani eski sistemde ilkokulda  tek öğretmenlerimiz vardı,  biz bunu 5 yaştan itibaren kaldırdık ve şimdi her öğrencinin 6-7 öğretmeni var. Her öğretmenden bir fez alıyor.  Öğrencilerin çok yönlü yetişmelerini sağlıyoruz.  Bizim zaten amacımız öğrencilerin mutlu olması sağlamak. Mutlu bireyler her zaman için başarılı bireylerdir.  Sabah okula girdikten sonra; akşam 05.00&[#]8217;de okuldan çıkıncaya kadar; bu okul ortamında çocuklarımız kendilerine özgü bir takım etkinlikler yapıyor.  

Nedir bunlar;  okul orkestramız var, buda tek bizim okulda var. Mesela gitar, eğitimi, keman eğitimi alıyorlar. Piyano,  satranç var. Resim atölyesinde resim yapabiliyorlar. Her öğrencinin  kendine ait bir leptopu var; bilgisayar atölyesinde onlarla ilgili çalışmalar yapabiliyorlar. Çok güzel sabah kahvaltımız var, öğünlere dikkat ediyoruz.  Öğrencinin hijyen ve beslenme kurallarına uymalarını sağlıyoruz. Öğlen yemeklerimizde,  yine aynı şekilde hijyen ortamında denetlemelerden  geçiyor.  Yani özetle, en küçük ayrıntıyı bile atlamıyoruz.

KENDİ ÇOCUKLARIMIZ GİBİ GÖRÜYORUZ.

Her öğrenciyi bir evlatları gibi gördüklerini de vurgulayan Çataklı şunları söyledi:

&[#]8220; Bir çocuk bizim için çok özeldir.  Ailesi özeldir.  Kendi çocuğumuza nasıl evimizde değer veriyorsak, özeniyorsak bizde bütün öğrencilerimiz için aynı şeyleri yapıyoruz.  Utku Koleji artık Kdz. Ereğli&[#]8217;de bir marka oldu. Başarı adına da bunları anlatmak istiyorum.  SBS başarısında baktığımız zaman Türkiye genelinde ilk defa ilk 100 ün içerisinde giren bir okul olduk.  Geçen seneki yıllarda Türkiye 64.sü olduk ve hiçbir ilimiz, ilçemiz bırakın onu bölgede bile böyle derece henüz olmadı.  Buda bizim disiplinli çalışmamıza bağlı.  Çok disiplinli ve özverili çalışıyoruz.  Çok birbirimize bağlı bir kurumuz. Bu kurumun özellikle öğretmenlerden oluşması, eğitimi bilen insanlar olması, kadromuzun sürekliliği ve devamlılık esası ile 44 Öğretmen,  383 öğrenci ve  12 personel ile biz velilerle birlikte büyük bir aileyiz.&[#]8221;  

HER ÖĞRENCİ BİR DEĞERDİR

Başarısız öğrenciyi bir kenara atmadıklarını ve o öğrencinin başarıyı yakalaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizen Çataklı sözlerini şu şekilde tamamladı:

&[#]8220;Biz hiçbir öğrenci için, &[#]8220;bu yapamaz bir kenara bırakalım. Bundan bir şey olmaz&[#]8221;  demeyiz. Böyle bir şey hiçbir zaman düşünmedik. Bizim için her öğrenci bir değerdir. Birebir öğrencilerimizle çalışıyoruz; nerede, ne eksiği var, yıl içersinde deneme sınavı yapıyoruz.  O deneme sınavlarındaki soru analizlerine göre hangi konuda eksiği varsa, tekrar takviye çalışmalar yapıyoruz. 

Tüm öğrencilerimiz en iyi liselere yerleşiyor ama velilerimizden talepler geliyor, lise kısmını da açın diye 5 yıl içersinde bunu da gerçekleştireceğiz.&[#]8221; 

Okul Şirket Müdürü Ali Çataklı&[#]8217;da,  tanıtım günlerinde yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, &[#]8220;Okul olarak yeni sürprizlerimiz var.  Bunları velilerimiz bizden beklesin.  Herkes tanıtım günlerimizde gelip, okulumuzu gezebilir&[#]8221;  şeklide konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2012, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER