'Bir Milletin Umudu Asım' sahnelendi

BEÜ’de “Bir Milletin Umudu Asım” isimli tiyatro oylunu sahnelendi.

'Bir Milletin Umudu Asım' sahnelendi

İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi, Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği ve Ensar Vakfı Zonguldak Şubesi işbirliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde “Bir Milletin Umudu Asım” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Tiyatro etkinliğine Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Osman Ünlü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, BEÜ Genel Sekreter Yardımcısı Osman Demir, Memur-sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Resul Acar, Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sadettin dede, sivil toplum kuruluşları dernekleri temsilcileri ile çok sayıda davetli topluluğu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
İlk olarak Kur’an-ı kerim okundu.
Ardından organizasyonu yapan dernekler adına İlim yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi başkanı İbrahim Cansız konuşma yaptı. Cansız, bir milletin yeniden kökleriyle buluşması ve kökleri üzerinde ayağa kalkması genç nesli çağın şartlarına göre milli ve yerli ideallerle yetiştirmenin, millete en büyük hizmet olacağını belirterek şunları söyledi:
“Eğitim açısından bir durum değerlendirmesi yaptığımızda görüyoruz ki toplumumuzda olumsuzluklar, huzuru kaçıran şer işler hızla artmakta ve her tarafta yaygınlaşıyor. İçki, kumar, ahlaksızlık, terör gibi şerre bulaşan gençler gereği şekilde eğitilebilseydi bu şartlar artış göstermezdi. Bu kadar okullarımızda eğitim veririz yinede şerler yayılarak ortam b.uluyor. Demek ki eğitimde noksan bir şey bırakıyoruz. Ahlak ve manevi eğitimi gereği şekilde yeterli verilemiyor. Her evladımıza önce ahlak ve maneviyat kazandırmamız gerekiyor.. bizi biz yapar değerlere erişmemiz gerekir. STK’lar olarak bu noksanlığın giderilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar ruh kökenlerinden uzaklaştırılarak dünyadan koparılmaya çalışılan bir milletin diriliş öyküsünün en önemli safhalarındandır. Milli bilinci ve şuuru yüceltmek, irfanı yaygınlaştırmak, hayrı tesis ettirmek için ter döken, mesai harcayan herkese minnettarız. Amaç birliği yaparak bir milletin yeniden kökleriyle buluşması ve kökleri üzerinde ayağa kalkması genç nesli çağın şartlarına göre milli ve yerli ideallerle yetiştirmek, millete en büyük hizmet olacaktır. Mili ve yerli olmayan, ümmet bütünlüğünü hiçe bayan şer odaklarının 15 Temmuz’da hain darbe girişimi ile vatana ne kadar zarar verdiklerini yaşayarak gördük. Şer odaklarına kaptırılan, boş yetişen her bir evladımızın vebali bizlerin üzerinedir. Bizler daha fazla hizmet gerçekleştirip imkanlar oluşturup gençlerimizi batağa düşürmenin önüne geçmek mecburiyetindeyiz. Geleceğin teminatı olacak Asımın neslini yetiştirmek için fisebilillah gayret gösteren geçmişteki vakıf insanlarımızı, o gizli kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Bugün dava bu aşamaya gelmişse o meçhul kahramanlarımızın fedakarlıkları ve bu kahramanlara yol gösteren önder ideal veren Mehmet Akif gibi üstatlarımızın çalışmaları neticesindedir. Bu çalışmalardan birine şimdi beraberce organize ederek milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un üstadımızın eserini Asım Tiyatro topluluğu sahneye koyacaktır. Tiyatro topluluğuna teşekkür ediyor, yerinde vurgularla bizlere coşku, heyecan ve gazel mesajlar vereceklerine inanıyor kendilerine başarılar diliyorum.
Yapılan konuşmanın ardından tiyatro oyunu sahnelendi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER