BOLU VALİSİ HEYELAN BÖLGESİNDE

BOLU VALİSİ HEYELAN BÖLGESİNDE

Bolu’da peş peşe meydana gelen heyelanlar sebebiyle Bolu’yu Bartın ve Zonguldak’a bağlayan yol ve D100 karayolu iki yönlü kapandı.

 Olay yerinde incelemelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Saat 19.50 civarında tünelin Düzce’den Ankara istikametine girişinde bir heyelan meydana geldi. En önemli tesellimiz heyelanın altında herhangi bir araç ya da canlı kalmadı. O bakımdan teselli buluyoruz. Yolu hem geliş hem de gidiş istikametinde kapatmak zorunda kaldık. Çünkü arkadan ne gelecek bilmiyoruz. Gece halinde dağdan ne inecek, heyelan tehlikesi var mı yok mu bilmiyoruz. Şimdilik kapatıldı. Teknik elemanlar çalışmalara başladı. Bir taraftan heyelanın atıkları yoldan temizlenmeye başladı. Ama neticede burası temizlense de teknik elemanlar, mühendisler tarafından konu incelenip izin verilinceye kadar yolu kapalı tutmak mecburiyetindeyiz. Yol şu an D100 Karayolu’ndan Abant kavşağından çalışıyor. Ulaşım açısından bir problemimiz yok” ifadelerini kullandı.

“Tehlike birkaç gün daha devam edecek”

Karlar eriyinceye kadar heyelan tehlikesini olduğunu ve başka yerlerde de heyelanlar gerçekleştiğini ifade eden Ümit, “Bu sene hem iyi bir kış geçirdik. Aynı zamanda son günlerde hava bir anda iyileşmeye başladı. Isı yükselmeye başladı. Bunun getirdiği bir takım sıkıntılar bekleniyor. Buna göre tedbirli olmamız gerekiyor. Dün lodos vardı. Lodosun çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Yarın da rüzgarlı olacağı söyleniyor. Bundan sonra da mevcut karlar eriyinceye kadar sıkıntılara karşı tedbirli olmak lazım. Aynı zamanda sadece burası değil başka yerlerde de heyelanlarımız var. heyelanlara karşı bir taraftan karayolları harekete geçiyor ama tehlike birkaç gün daha devam edecek. Hep birlikte tedbirli olalım” diye konuştu.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER