BOZKURT&8217;UN KONGRE TALEBİ

BOZKURT&8217;UN KONGRE TALEBİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Av. Saffet Bozkurt Ereğli&[#]8217;de AK Parti kongresinin tabanın sesine kulak verilerek demokratik bir ortamda yapılması gerektiğini bildirdi.

 

Ereğli&[#]8217;de diğer siyasi partilerin kongrelerini yaptığını, AK Parti&[#]8217;nin ise kongresini yapamamasının üzüntü verici olduğunu ifade eden Bozkurt yazılı olarak yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

 

&[#]8220;PARTİLERDE REKABET DEMOKRASİNİN GÜZELLİĞİ&[#]8221;

Parti tabanıyla uyuşmayan kararların dayatılmaya çalışılması halinde kongre sürecine müdahil olacaklarını belirten Bozkurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi : &[#]8220; Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğu 14 Ağustos 2001 yılından bu yana, Türkiye&[#]8217;nin her yerinde gücünü artırarak hedefinde yürürken, Karadeniz Ereğli&[#]8217;de genel ve yerel bazda yapılan hatalar, yerel ve genel iktidarın kucaklaşmasını engellemiştir. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan neredeyse her konuşmasında demokrasiye vurgu yapmasına karşın Ereğli&[#]8217;de çift liste ile kongre yapılamamıştır. Partimizin Ereğli kongreleri bu güne kadar birçok defa çift liste gidilmesine karşın her zaman düğün-bayram havasında geçmiştir. Partilerde yarış olması, yönetime talip olunması demokrasinin bir güzelliğidir. Türk Milletinin demokrasi kültürü ise çok eskilere; Osmanlı dönemine dayanır. Osmanlı döneminde bile Padişahlar istişare ederek önemli kararlar almışlardır. AK Partinin bir mensubu olarak ilçemizdeki her parti kongrelerini yaparken, iktidar da olan partimizin &[#]8220;Sanki çok büyük kavgalar varmış gibi&[#]8221; gösterilip demokratik kongre sürecine taşınamaması üzücüdür.

 

&[#]8220;MÜDAHİL OLURUZ&[#]8221;

Partimizde ahbap çavuş ilişkilerinin olmaması gerekir. Köye gidip farklı, dışarıya çıkınca farklı konuşan siyasetçiler, geçmiş siyasetçilerin yaşadıklarından ders çıkarmalıdır. Kdz. Ereğli insanını itham edenlerin kafalarını önlerine koyup bir kez daha düşünüp sıkıntının kendilerinde olduğunu bilmesi gerekir. Parti tabanıyla örtüşmeyen tercihlerin karar olarak ortaya konması halinde kongre sürecine müdahil olacağımızın da bilinmesi gerekmektedir.

 

&[#]8220;AK PARTİ&[#]8217;DE EN UFAK BİR KAVGA YOK&[#]8221;

Süreci en başından beri takip eden ve içerisinde olan bir partili olarak AK Parti Ereğli teşkilatı tabanında en ufak bir kavga yoktur. Parti yönetimine talip olanlar arasında elbette rekabet vardır. Bu rekabeti olumlu yönde değerlendirmek ise hem parti yöneticilerimizin hem de parti tabanımızın elindedir.  Siyasette her şartı ve koşulu pozitife çevirmek biz partililerin elindedir.

 

&[#]8220;SORUNU AK PARTİ TABANI ÇÖZER&[#]8221;

Partimiz için Ereğli&[#]8217;de başarı sağlanacaksa bu başarının temelini demokrasi oluşturmalıdır. Hem Genel Merkez yöneticilerimizin, hem il hem de ilçe yöneticilerimizin AK Parti&[#]8217;nin Ereğli&[#]8217;de önümüzdeki yerel seçimlerde başarı elde etmesi için yapması gereken tek şey öncelikle demokrasi kanallarını parti tabanına açmaktır. Böylece Ereğli&[#]8217;de AK Parti&[#]8217;de varmış gibi görünen sorunu AK Parti tabanı kendi iradesiyle çözecek, göreve gelecek yeni yönetimde herkesi kucaklayarak partimizi Ereğli&[#]8217;de önce yerel iktidara taşıyacak, akabinde de ilçe halkının sorunlarını en aza indirgeyecek çalışmalar içerisine girecektir.&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2012, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER