‘’BU DÖNEM İÇİN FEDAKARLIK İŞVERENLERDE’’

‘’BU DÖNEM İÇİN FEDAKARLIK İŞVERENLERDE’’

Zonguldak’ta, çalışanları enflasyon rakamlarının altında ezdirmeyeceklerini ileri süren Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş, “bu dönem için fedakarlık işverenlerde” dedi.

Karataş, devam eden ve yapılacak olan yeni sözleşmeler hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. İşverenlerin elini taşın altına koymaları gerektiğini vurgulayan Karataş, “hedefimiz enflasyon rakamlarını altında ezilen çalışanları bir nebze de olsun rahatlatacak zamları alabilmemizdir. İşverenle mutabık kaldığımız konular oluyor. İşverenlerin de bu dönemde artık elini taşın altına koymalarını her şekilde bekliyoruz" diye konuştu.

İŞVERENLERE ÇAĞRI YAPTI!
Sözleşmelerin Mart ayından itibaren geçerli olacağını hatırlatan Karataş, şunları kaydetti:
"Zonguldak Belediye İş Sendikası'nın görev alanında bulunan belediye ile ilgili toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor. Şu an itibarıyla Mart ayından geçerli olacak 14 tane toplu sözleşmemiz var. Bunların idari, parasal ve Sosyal yardım kısımlarının büyük bir kısmını geçtik, maaşı belirleyen kalemlerin ise görüşmeleri ve çalışmaları ise devam ediyor. Mart ayından geçerli olacağı için henüz paralar ile ilgili işverenlerle müzakerelerimize yeni başladık. Hedefimiz enflasyon rakamlarını altında ezilen çalışanları bir nebze de olsun rahatlatacak zamları alabilmemizdir.
İşverenle mutabık kaldığımız konular oluyor. Güncel ekonomik şartlara baktığımızda gerçekten işçilerimizin, çalışanlarımızın hak kayıplarının olduğu, ücretlerinin çok eridiği ile ilgili genel herkesin kabulüdür zaten. İşverenlerle görüşmelerimizde bu enflasyon karşısında ezilen işçilerimizin tekrar seviyeye gelmesi için çalışmalarımıza ve görüşmemize devam ediyoruz. İnşallah masa başında bitecek sözleşmelere imza atarız. İşçilerimizin memnun olacağı, işverenlerin de bu dönemde artık elini taşın altına koymalarını her şekilde bekliyoruz.
Yıllardır işçiler vergi ve enflasyon karşısında hep ezildi artık bu saatten sonra da işverenlerden ezilmeye engel olacak ücret zamlarını talep ettik. Aynı şekilde onlardan da bu karşılığı bekliyoruz. Bu dönem için fedakarlık işverenlerde. Devlet kamu çalışanlarına kamu işçilerine kendi çalıştırdığı personeline altışar aylık dilimler herhalde verdiği zamlar ortada ve bizde bu zamların altında kalmayacak sözleşmeleri imza atmayı çok istiyoruz planlıyoruz. Bundan da geri adım atmayacağımızı buradan da herkese beyan etmek istiyoruz.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER