BU ŞARTLAR ALTINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM CİDDİYETSİZLİKTİR!

​​​​​​​“Salgın dönemi yeni varyantlar ile devam ederken, eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarının en başında gelen temizlik görevlilerinin temini olmadan “Yüz Yüze Eğitime” geçmek tedbirsizliğin ötesinde gerçek bir ciddiyetsizliktir.”

BU ŞARTLAR ALTINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM CİDDİYETSİZLİKTİR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Sekreteri Serpil Akçin yüz yüze eğitime başlanması ve eğitimdeki eksiklikler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında hükümeti eğitim konusunda ciddiyetsizlikle suçlarken; okullardaki eksiklere dikkat çeken Akçin’in şu ifadeleri kullandı:

“19 yıllık iktidarı döneminde sekizinci Milli Eğitim Bakanı’nı atayarak ciddi bir rekora imza atan AK Parti, bu alandaki kurumsal başarısızlığını adeta perçinlemiştir.

2021-2022 öğretim yılı yeniden “Yüz Yüze Eğitim” slogan ile çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı tarafından 06 Eylül 2021 tarihinde açılırken, beraberinde öğretmen, öğrenci ve velilerin ciddi anlamda endişelerine, korkularına yol açmıştır.

Pandemi dönemi ile birlikte okulların kapatılması süreci iyi değerlendirilememiştir.

Hem eğitim kurumlarının fiziki eksiklikleri giderilememiş, hem de güvenlik, sağlık hizmetlerinin görevlendirilmesi maalesef gerçekleştirilememiştir.

Çeşitli kurum ve onların yetkilileri tarafından da ifade edildiği gibi şehrimizdeki 500 temizlik görevlisi kontenjanı 171’e düşürülmüş ve şu an itibariyle bu sayınında tam anlamı ile ataması yapılamamıştır.

Okullarımızdaki güvenlik ve sağlık görevlileri istihdamı ise daha içler acısıdır.

Öyle anlaşılıyor ki her dönem olduğu gibi okullarımız da temizlik görevlisi istihdamı ile  hijyen malzemeleri temini, velilerden alınacak zorunlu bağışlar yoluyla okul aile birlikleri tarafından karşılanacaktır.

Salgın dönemi yeni varyantlar ile devam ederken, eğitim kurumlarımızın ihtiyaçlarının en başında gelen temizlik görevlilerinin temini olmadan “Yüz Yüze Eğitime” geçmek tedbirsizliğin ötesinde gerçek bir ciddiyetsizliktir.

Yaklaşık 18 Milyon öğrenci ve 1 Milyon eğitim emekçisi olan Milli Eğitim ordusunu koordine edemeyen;  öğretmenlere uygulanan PCR testi zorunluluğunun beraberinde getirdiği öğretmenlerin derse girmeme olumsuzluklarını, okullar açılmadan çözemeyen bir Bakanlığın bakış açısı her yurttaşımız tarafından ciddi bir şekilde sorgulanmalıdır.

Eğitim anayasal bir hak olmasına rağmen, yıllarca ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılmasını bir siyasi propaganda aracı olarak kullananlar okul öncesi ana sınıfında eğitim gören bir öğrencinin aylık giderinin 1.500 TL’ye ulaştığının farkında bile değillerdir.

İşte bu zihniyet ,okulların açılmasıyla çocuklarının kıyafetlerini ve ayakkabılarını alamayan çaresiz anne ve babaların sessiz çığlıklarının, aşındırdıkları kapıların farkında bile değillerdir.

Pandemi sürecinde EBA sisteminin çöktüğü uzaktan eğitim sistemi ve yaşanan ciddi sorunları görmezden gelip ,halının altına süpürenleri bu kez gerekli adımları atarak farkında olmaya davet ediyoruz.

Her Milli Eğitimi Bakanı değiştiğinde yazboz tahtasına çevirdikleri eğitim sisteminin, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çağdaş, laik ve bilimselliğin öncelendiği bir şekle kavuşturulacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. İktidarımızda Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizi ve onun devrimlerini sonsuza kadar yaşatacak nesiller yetiştirmeyi kendimize bir görev edineceğimizi  bildirir, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER