'Bu Toplantı Zonguldak için önemli'

GMİS Yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan'ı ziyaret etti. Yapılacak olan dayanışma toplantısı öncesi görüş alışverişinde bulundular.i

'Bu Toplantı Zonguldak için önemli'

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) tarafından, 3 Mart Cuma günü saat 19.30’da Emirgan Otel’de düzenlenecek olan ‘Zonguldak’ın Bugünü ve Geleceği Üzerine Birlik ve Dayanışma Toplantısı’ için GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve beraberindeki heyet ile birlikte, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Hamdi Ayan, böyle bir projeyi yaptıkları için tebrik ettiklerini ve bu toplantının Zonguldak için önemli olduğunu belirterek, “Zonguldak’ın böyle bir şeye ihtiyacı vardır. O gün orada partilerden, STK’lara, Belediye Başkanlarına ve Valimize kadar herkesin olması gerekiyor. O gün oraya gelmeyen bu saatten sonra Zonguldak’ın sorunlarını çözmek istiyoruz demesin” dedi.

“SORUNLARI KONUŞUP, ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ”
GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ise, yıllardan beri Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için bir araya gelmemiz gerektiği söylense de bunu bir türlü yapamadıklarını ve bunu gerçekleştirmek için bir adım attıklarını ifade ederek, “Zonguldak sorunlarını siz siyaset alanında, biz sendika alanında dile getiriyoruz. Bugüne kadar, herkes kendi alanında bir mücadele verdi. Yıllardan beri Zonguldak’ın sorunlarını çözmek için bir araya gelmek gelmemiz gerektiğini söylendi ama bu gerçekleşmedi. Bizde bunu gerçekleştirmek için bir adım attık. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, Zonguldak’ta ki bütün tarafları bir araya getirmek için; 3 Martta Emirgan Oteli’nde bir organizasyon düzenlemek istiyoruz. Zonguldak’ı temsil eden her kesiminin bir araya getirmek istiyorum. Belediye Başkanlarından, Belediye Meclis üyesine kadar herkes olacak. Burada Zonguldak sorunlarını konuşup, ortak bir çözüme kavuşturmak istiyoruz. Bunu referandum öncesinde bir araya gelmesinden dolayı bir algı oluşabilir. Referanduma kadar sorunların çözülebilmesi için bir baskı oluşturma gibi algı oluşabilir. Böyle bir düşüncemiz yok. Uzun vadeli bir proje olacak. Referandumdan sonrada bu projemiz devam edecek. Zonguldak’ın sorunları çözülene kadar takipçisi olacağız. Zonguldak için bir araya gelirsek çözemeyeceğimiz bir sorun yok. Sizi ve teşkilatınızı da bu toplantında görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“GMİS’İN İNİSİYATİF ALMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

İsa Mutlu’nun ardından konuşan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, yıllardan beri Zonguldak’ta birilerinin inisiyatif almaları gerektiğini söylediklerini, siyasiler olarak birlik çağrısı yapmalarına rağmen bu sadece siyasi ayağı oluşturduğu için eksik kaldığını bu yüzden GMİS’in bu projesinin önemli olduğunu söyleyerek, “Yapmış olduğu bir önemli açıklamadan dolayı tebrik ediyorum. Zonguldak kamuoyu bunu çok iyi bilecektir ki; Biz yıllardan beri Zonguldak’ta birilerinin inisiyatif almaları gerektiğini söylüyorduk. Siyasiler olarak birlik çağrısı yaptığımız halde bu işin siyasi ayağı olduğu için eksik olduğunu fark ettik. Burada Zonguldak’ın en köklü kurumu olan, Zonguldak’a yön veren Genel Maden İşçileri Sendikamızın böyle bir inisiyatif almasını çok önemsiyorum. 3 Mart günü, çok büyük bir sıkıntı olmadığı takdirde ilçe başkanlarım ile beraber bu toplantıya katılacağımızı, duygu ve düşüncelerimiz orada aktaracağız. Sayın Başkan, referandum süreci öncesinde böyle bir organizasyonun yanlış anlaşılmaması için bir açıklık getirdi. Ne şart altında da olunsa bu kentin gündemi ve geleceği, her yerde ve her zaman konuşulmalıdır. Zonguldak’ın böyle bir şeye ihtiyacı vardır. O gün orada partilerden, STK’lara, Belediye Başkanlarına ve Valimize kadar herkesin olması gerekiyor. O gün oraya gelmeyen bu saatten sonra Zonguldak’ın sorunlarını çözmek istiyoruz demesin. Genel Maden İşçileri sendikasını bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Böyle bir inisiyatifi aldıklarının dolayı tekrar tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER