Bu Yıl çocuklara süt bedava dağıtılacak

Çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla 2012 yılında başlatılan Okul Sütü Programı bu yılda devam edecek. Süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler program dışında tutulacak.

Bu Yıl çocuklara süt bedava dağıtılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde başlayacak olan Okul Sütü Programı resmi gazetede yayımlandı.

Yayımlanan tebliğe göre; bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada 3 gün süreyle 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılacak. Süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler program dışında tutulacak.

Dağıtılan sütler nasıl olacak?

Okulda öğrencilere dağıtılacak olan sütler, yurt içinden temin edilen çiğ sütlerden Gıda İşletmelerinin onay belgesine sahip ve ülke içinde UHT içme sütü üretimi yapan gıda işletmelerinden alınacak.

Süte karşı duyarlı öğrencilere de süt dağıtımı yapılacak mı?

Öğrenci velileri, öğretmenler ve sağlık kurumlarınca süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından program dışında tutulacak.

Dağıtılan sütün kalitesi nasıl olacak?

Okul sütü üretimi yapılan illerde, il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerince sütlerin her bir partisinden numune alınıp, numunelere ait analiz sonuçları teslimi yapılacak illerdeki il gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne gönderilecek.

Velilere bilgilendirme yapılacak mı?

Çocuklara süt dağıtımına başlamadan önce Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından velilere süt içimi sonrası oluşabilecek basit rahatsızlıklar ve bulguların anlatıldığı, bu bulguların büyük bir bölümünün geçici ve hafif olduğunun belirtildiği, sütün öneminin vurgulandığı eğitim programlar verilecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER