BU YOLU KİM YAPTI?

Uzun yıllardır yol yapım çalışmaları süren Kdz. Ereğli-Zonguldak yolu Sos vermeye başladı. CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır değerlendirmelerde bulundular.

BU YOLU KİM YAPTI?

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Kdz. Ereğli- Zonguldak yolunun çökmesi sebebiyle ortada binlerce liralık zarar var. Bu yolu kim yaptı? Bu yolda gerekli alt yapı çalışması yapılmamış, Zonguldak Valisi Ali Kaban meseleye el atmalı” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, 3 aydır kullanılmayan geçici yol çöktü, firma yolu rahatlatmak için yapmış, zemin etüdü ile proje kısa sürede yapılarak, yol tam donananımla hale getirilecek” dedi.

----Uzun yıllardır yol yapım çalışmaları süren Kdz. Ereğli-Zonguldak yolu Sos vermeye başladı.   

Zonguldaktan Ereğli ilçesi ve İstanbula ulaşımı sağlayan karayolunun Bayat köyü mevkiinde yaklaşık 50 metrelik bölümde 1 metre derinliğinde çökme meydana gelmesi üzerine gözler 1974 yılından bu yana tamamlanamayan yola çevrildi.

ÇAKIR, “KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Yapımı tamamlanan ve şerit çizgileri de çizilerek ulaşıma açılmaya hazırlanan yol kar sularının erimesi sonrası yumuşayan toprakla birlikte çökmesi sonrasında AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır bir değerlendirme yaptı.

Yüklenici firmanın gerekli tüm önlemleri aldığını belirten, “Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan ötürü özür dileriz.  Yüklenici firma güçlü bir firma, 3 aydır kullanılmayan geçici yol çöktü, firma yolu trafiği rahatlatmak için yapmış, zemin etüdü ile proje kısa sürede yapılarak, yol tam donananımla hale getirilecek. Malum kar yağışları bu yıl yoğundu. Toprak hareketi fazla oldu. Geçici yol zaten kullanılmayan bir yoldu. Verilen geçici rahatsızlıktan ötürü özür diliyoruz. Yüklenici sorunu telefi edecek, bizlerde konunun takipçisiyiz. “dedi. 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ise yol sorunun uzun yıllardır çözülemeyen bir sorun olduğunu belirerek, Kdz. Ereğli- Zonguldak yolunun çökmesi sebebiyle ortada binlerce liralık zarar var.  Bu yolda gerekli alt yapı çalışması yapılmamış, Zonguldak Valisi Ali Kaban meseleye el atmalı” dedi.

1974 YILINDA PROGRAMA ALINDI  

1974 yılında programa alınan Zonguldak-Ereğli arası karayolunda yıllardır yaşanan ödenek ve coğrafi şartların olumsuzluğu çalışmaların tamamlanmasını engelledi. Zonguldak-Ereğli Karayolunun 2018 yılında tamamen bitirilip ulaşıma açılması planlanırken, yaşanan bu tür olumsuzlukların planlamada sapmalara yol açabileceği ifade ediliyor. Karayolları yetkilileri çökme yaşanan ve ulaşıma kapalı olan yola sürücülerin yanlışlıkla girebileceği ihtimali üzerine uyarıcı işaretlemeler yaptı.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2017, 15:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serkan
Serkan - 7 yıl Önce

Yıllardır bitmeyen bu yolun seceresini çıkarabilecek cesur bir tarihci yok mu? Mesela, Yüklenici firma - İhale tutarı - Teslim tarihi gibi...

Vatandaş
Vatandaş - 7 yıl Önce

Zonguldak Devlet Hastanesini kim yarım bıraktı ise yolu yapanı ona sormak lazım.Birbirini iyi tanımaları gerekir.

SIRADAKİ HABER