BUGÜN 23 NİSAN...

BUGÜN 23 NİSAN...

gundemeregli.com- Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak, Ereğli ve Alaplı ilçesinde vatandaşlar ellerine bayrakları alarak gerçekleşen törenlerde 23 Nisan coşkusuna ortak oldular. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı&[#]8217;nın 92. yılı sebebiyle Ereğli ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.  23 Nisan&[#]8217;da, Atatürk Anıtı önünde öğrenci gruplarının halk oyunları gösterileri ile başladı. Anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın söylenmesi sırasında okul öğrencileri tarafından Türk Bayrakları göndere çekildi.
Etkinlikler, Sahil Bulvarı&[#]8217;nda, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay&[#]8217;ın beraberinde, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile askeri araç üzerinde halkın bayramını kutlaması ile devam etti.. Saygı Duruşu&[#]8217;nda bulunulup, İstiklal Marşı&[#]8217;nın söylendiği etkinliklerde, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdusselam Aksoy tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından andın okunacağı alanda 23 Nisan anısına düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek, okul grupları halk dansları gösterisi sunuldu.
Buradaki etkinlikler geçit töreni ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2012, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER