Bülent Ecevit Üniversitesi 7/24 Açık İkinci Kütüphanesi İbn-i Sina Kampüsü'nde Hizmete Girdi

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsünde dört yıldır 7/24 hizmet veren ve aylık kullanıcı sayısı 100 bini aşan kütüphaneden sonra İbn-i Sina kampüsünde yapımı tamamlanan İbn-i Sina Kütüphanesi de 7/24 açık olacak şekilde hizmete alındı.

Bülent Ecevit Üniversitesi 7/24 Açık İkinci Kütüphanesi İbn-i Sina Kampüsü'nde Hizmete Girdi

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsünde dört yıldır 7/24 hizmet veren ve aylık kullanıcı sayısı 100 bini aşan kütüphaneden sonra İbn-i Sina kampüsünde yapımı tamamlanan İbn-i Sina Kütüphanesi de 7/24 açık olacak şekilde hizmete alındı. Hizmete alınan kütüphanenin il konukları BEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Göktuğ Karagöz ve öğrenci temsilcileri oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimize kaliteli eğitim verebilmek için eğitim altyapısından, laboratuvarlara, spor alanlarından sosyal donatılara kadar çok sayıda yatırımı tüm kampüslerimizde hizmete aldık. Tüm kampüslerimiz için nihai hedefimiz 7/24 yaşayan kampüslere sahip olmak. Bu amaca ulaşmada kütüphanelerimiz çok önemli bir yer tutmaktadır. Farabi kampüsünde yaptığımız kütüphaneyi beş sene önce hizmete almıştık. Kütüphanemiz dört yıldır 7/24 açık kullanıcıların hizmetindedir. Ve artık Farabi kampüsümüz 7/24 yaşayan bir kampüse dönüşmüştür. Kütüphanenin aylık kullanıcı sayısı 100 bini aşmıştır. Kütüphane sadece öğrencilerimiz ve çalışanlarımız tarafından değil halk tarafından da aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Beş sene önce 30 binler civarında olan basılı kaynak bugün 160 binleri geçmiştir. Diğer taraftan e-kitap sayımız 6,5 milyonun üzerinde olup Türkiye’de elektronik kitap bakımından en zengin ikinci üniversitesi konumundayız. Aynı yatırımı yoğunluk bakımından ikinci sırada olan İbn-i Sina kampüsümüzde de hizmete almaktan büyük mutluluk duyuyorum. İbn-i Sina Kütüphanemiz 8 Haziran 2017 Perşembe günü itibariyle 7/24 açık hizmet vermeye başlayacaktır. İbn-i Sina kampüsümüzde artık 7/24 yaşayan kampüse dönüşecektir. Bu yatırımlarımız sırasıyla diğer kampüslerimizde de devam edecektir. Süreçleri başarıyla takip eden tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kütüphanenin üniversitemize ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.”

BEÜ Genel Sekreteri Ertuğrul Karalar ve ilgili daire başkanları eşliğinde kütüphaneyi gezen öğrenciler manzarasıyla, konforuyla ve imkanlarıyla çok güzel bir kütüphane olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 06:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER