BURANIN YOLU YOK!

BURANIN YOLU YOK!

Çaycuma Belediyesinin ilçede yaşayan yurttaşların yaşam biçimlerini değiştirmek, onlara şehirlerin karmaşasından uzaklaşıp doğa ile baş başa kalacakları yaşam alanları sunmak için başlattığı Sofia Evleri Projesi’nde sona gelindi. Ancak siteye ulaşım konusunda bölge imar davasını kaybeden Belediyenin yolu kapatıldı.

Sofular Mahallesi’nde teraslı ve bahçeli olarak 25 bin metrekare alanda tasarlanan 82 konutun, hak sahiplerine 2021 yılının sonunda teslim edilmesi planlanıyordu.

Çaycuma Belediyesi ve ÇAYBEL müteahhitlik firmasının 2018’de yapımına başladığı site tamamlandı. Bazı dairelerde oturmaya başlayan vatandaşlar olmasına rağmen birçok hak sahibi çözülemeyen yol sorunu nedeni ile taşınma işlerini ertelemek zorunda kaldı.

SİTE YAPTILAR YOLU YOK!
Sofia Evleri yapım sürecinde şantiye için sofular sakinlerinden geçici izin alarak tarlalarının bir bölümünü yola çeviren Çaycuma Belediyesi yolun kalıcı olması için imar davası açtı. Belediyenin davayı kaybetmesi ile tarla sahipleri kendi bölümlerini yeniden çit ile kapatınca araçlar da geçecek yol bulamadı.

YOL BENİM ARSAM DEDİ KAPATTI!
“Buraya giden başka yol yok. Yolun yarısı bir kişiye diğer yarısı başka bir kişiye ait. Yolun yarısını kapattılar diğer yarısını da tarla sahibi kapatırsa yol tamamen kapanacak. Belediye Başkanı ile defalarca görüşmek istedik bize dönüş yapmıyorlar. Karda yağmurda yol çamur oluyor ambulanslar da yolda kalıyor. 82 konutun olduğu site yalnızlığa terk edildi. Belediye yetkilileri acilen bu sorunu çözmeli” dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER