BÜYÜK BULUŞMA HEPİMİZE ÇAYCUMALI OLMANIN ONURU VE SEVİNCİNİ YAŞATTI

BÜYÜK BULUŞMA HEPİMİZE ÇAYCUMALI OLMANIN  ONURU VE SEVİNCİNİ YAŞATTI

İki yıldır Covid 19 pandemisi nedeniyle yapılamayan Çaycumalılar Buluşuyor etkinliklerinin altıncısı, bu yıl, “Spor ve Barış Kenti Çaycuma” temasıyla, 6-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapıldı. Hazırlık çalışmalarından son anına kadar bizzat Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın koordinasyonunda gerçekleşen Büyük Buluşma yoğun bir emeğin ürünü olarak ortaya çıktı. Kentteki her kesimin içinde yer aldığı Düzenleme Kurulu kent dayanışmasını adım adım ören bir süreçle içinde herkesin kendini bulacağı bir program ortaya çıktı. ÇAYCUMA’NIN BİR BARIŞ KENTİ OLDUĞU İLAN EDİLDİ “Herkes Şampiyon” sloganıyla derecesine bakılmaksızın tüm katılımcılara anı madalyası verilen etkinliklerde sportmenliğin, dostça yarışmanın en güzel örnekleri sergilendi. Yaşanan hoşgörü ortamı sporun, diğer adının barış ve evrensel kardeşlik olduğunu tüm dünyaya duyururken, Çaycuma’nın gerçek bir barış kenti olduğunu da ilan etti.

BİSİKLET ŞENLİĞİ, “BİSİKLET DOSTU KENT” UNVANINA ÇOK YAKIŞTI

Yüzmeden okçuluğa, futboldan masa tenisine, tenisten jimnastiğe, yelkenden deniz bisikletine, bisikletten kanoya sporun neredeyse her dalında yapılan yarışmalar, Çaycuma’nın, sözcüğün tam anlamıyla bir spor kenti olduğunu gösterdi. İlki olmasına karşın, bölgeden yüz elinin üzerinde bisikletçinin katıldığı Bisiklet Şenliği, Çaycuma’nın, “Bisiklet Dostu Kent” unvanına çok yakıştı. Katılım sayısının yüksekliği ve diğer illerden gelen bisikletçilerin oldukça memnun duygularla ilçemizden ayrılması, ilerideki yıllarda çok daha görkemli şenlikler için herkese ümit verdi.

DEVLET MİLLET KAYNAŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ SERGİLENDİ

Yapılan kortej yürüyüşü çeşitliliği ve renkliliğiyle olağanüstü güzelliklere sahne oldu. Kortejde toplumun her kesiminin kendi rengiyle yer alması Çaycuma’nın “Barış kenti” imajını yükseltirken, kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin yan yana neşe içinde yürümesi, devlet millet kaynaşmasının en güzel örneğiydi. Buluşmaya kentin en üst düzey yöneticilerinin, farklı siyasi partilere mensup milletvekillerinin, il protokolünden isimlerin yoğun ilgi göstermesi, Çaycuma’nın kamu nezdindeki itibarının da göstergesiydi.

UYUM İÇİNDE ÇALIŞMA, ORTAYA, MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYON BAŞARISI ÇIKARDI.

Etkinliklerin açılış konserinde Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının müzikal değeri son derece yüksek bir repertuvarla sahne alması, etkinliklerin kültürel düzeyini yükseltirken Cumhuriyet Meydanı’nda Çaycumalı gençlerle Zonguldakımızın değerli sesi Cengizhan Soysal’ın sahne alması evrensel melodilerle yerel seslerin kucaklaşmasını sağladı. Olumsuz hava koşullarına karşın bisiklet, uçurtma ve hıdrellez şenliklerine gösterilen ilgi, Çaycuma’nın, sosyal, kültürel alanda kat ettiği mesafeyi gösterdi. Şenliklerde görev alan sivil toplum örgütleri ile kamu görevlilerin tam bir uyum içinde çalışması, ortaya muhteşem bir organizasyon başarısı çıkardı.

SÖZ ALAN TÜM KONUŞMACILAR, SON YILLARDA YAŞANAN DÖNÜŞÜMDEN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’nın yönettiği forum tam bir kucaklaşma etkinliğine dönüşürken, söz alan tüm konuşmacılar, Çaycuma’da, son yıllarda yaşanan dönüşümden övgüyle söz etti. Kentten ayrıldıktan yıllar sonra yeniden gelen hemşerilerimizin gördükleri karşısında şaşkınlıkla ifade ettiği sözler, Çaycuma’nın nasıl bir doğru yolda yürüdüğünü gösterdi. Bazı hemşerilerimizin kente yeni yatırımlar yapacağı sözünü vermesi, Büyük Buluşmanın somut çıktısını oluşturdu.

BÜYÜK ZONGULDAK’IN YENİDEN KURULMASI ÖNERİLDİ

Ülkenin en büyük kamu yatırımlarından olan Filyos Vadisi Projesi’nin tartışıldığı panelde 1973-80 yılları arasında Zonguldak Milletvekilliği de yapan deneyimli siyasetçi Kemal Anadol, kent tarihinde yaptığı gezintiyle bir bellek tazeleme niteliği de kazandırdığı konuşmasında büyük Zonguldak’ın yeniden kurulmasını önerdi.

FİLYOS VADİSİ PROJESİ PLANLAMA İLKELERİNE AYKIRI YATIRIMLAR KONUSUNDA KAMUOYU UYARILDI

Filyos Vadisi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan diğer konuşmacı Prof. Dr. Sedat Avcı, Filyos Vadisi Projesi planlama ilkelerine aykırı yatırımlar konusunda kamuoyunu uyarırken, projenin ekonomik olduğu kadar, iklimsel, ekolojik, sosyal açıdan da sürdürülebilirliğinin tartışılması gerektiğini söyledi. Özellikle Filyos Balıkçı Barınağı ile yeni inşa edilen Filyos Limanı arasındaki benzerliklerinden hareketle karşılaşılabilecek kumul hareketlerine dikkat çekti. Avcı, Filyos Su Havzası’nın mevcut planlamayla tehdit altında olduğunu söyleyerek, önleme yönelik adımların hızla atılması gerektiğini de ifade etti.

BÜYÜK BULUŞMA HEPİMİZE ÇAYCUMALI OLMANIN ONURU VE SEVİNCİNİ YAŞATTI

Üç gün boyunca Çaycuma’ya bir bayram havası yaşatan Büyük Buluşma hepimize Çaycumalı olmanın onuru ve sevincini yaşatırken, kentlilik duygumuzu ve bilincimizi de geliştirdi. Çok daha nitelikli, coşkulu ve katılımlı buluşmaların kapısını da aralayan Büyük Buluşma kentimizin aydınlık yarınlarına olan inancımızı da artırdı. Şimdi daha büyük bir kararlılıkla söylüyoruz ki, Çaycuma’da her şey çok daha güzel olacak. Çaycuma ışığıyla tüm bölgeyi, ülkeyi aydınlatacak.
 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER