CAMİ NEREYE YAPILACAK?

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye çalışmaları, kent meydanı ve cami projesi ile ilgili son durumu aktardı.

CAMİ NEREYE YAPILACAK?

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 21 Kasım 2021 Pazar günü Hamsi Festivali ile ilgili açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Posbıyık, belediye çalışmaları ile ilgili şunları söyledi:

“Belediye çalışmalarımız iyi gidiyor. Ereğli sadece Devlet yatırımlarını alamıyor. Ama belediyecilik anlamında biz çok büyük hizmetler yapıyoruz. Horoz Deresi’nde kanalizasyon çalışmamız var, bir aydır çalışıyoruz orada hem de zor şartlarda çalışıyoruz, zor bir bölge. Sakindere’de trafiği rahatlatmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Sakindere’de yeni bir vizyon yaratıyoruz. Aynı zamanda sayın Müftü ile de görüştük Hatip Camii önündeki oturma yerlerini de kaldıracağız, caminin arka tarafında belediyeye ait olan yeri tamamen cenaze namazı kılma yeri olarak üzerini kapatacağız. Hatip Cami’nin önüne de bir kavşak yapmaya çalışacağız ve orada bir genişleme yaratmaya çalışacağız. Yine Kepez’de Mavi Şehir’de çok geniş yollar açıyoruz, bunlar hep trafik için. Siparişimizi yaptık, bir Caterpillar almaya çalışıyoruz. Önümüzdeki sene de terminalin oradan, Ahmetçik’ten eski hastanenin olduğu yere bir iniş yapan çevre yoluna İlkbahar’da başlayacağız.”

“BELEDİYE’NİN BORCU YOK”

Posbıyık, “Bizim belediye olarak vergi, sigorta borcumuz yok. İşçimize, memurumuza zamanından önce maaşları ödüyoruz ve en yüksek maaşları ödeyen de Ereğli Belediyesi’dir. Müteahhide borcumuz yok, her hangi bir yerde sıkıntımız yok. Yatırımlarımızı gayet rahat bir şekilde yapıyoruz. Yakın zamanda kent meydanı başlayacak. Kültür merkezini yapmak üzereydik, ihaleye girdik 12 trilyon 600 milyon liraya Mehmet Arslan’ın firması aldı ihaleyi de ancak o sıradaki hızlı fiyat artışları yüzünden 400 milyarlık teminatını yaktı, ‘çünkü fiyat artışları çok yükseldi, ben bunu yapamam yarıda bırakırım' dedi. İhale yasağını da göz aldı ve vazgeçti. Şimdi yeniden ihaleye çıkamıyoruz çünkü dolardan dolayı çok uygunsuz ortamlar var. İhaleye çıksak yine aynı şeyi yapacaklar bize onun için Mayıs ayını bekliyoruz, yeni poz numaraları çıksın diye bekliyoruz. Devlet yeni ihale poz numaralarını çıkarsın ki Mayıs ayında paramız var yapmaya muktediriz. Para eksikliğimiz filan yok. Hemen oraya başlayacağız ama ülkedeki kur farkından kaynaklı çimento fiyatı aldı başını gitti, demir fiyatı aldı başını gitti. Müteahhitler de ihaleye çıkamıyorlar öngörüleri olmadığı için, fiyat vermekte sıkıntı çekiyorlar. Ama Ereğli Belediyesi olarak ekip arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle beraber vizyonumuz geniş, Ereğli’ye çok büyük katkılar yapmak için inanılmaz çalışmalar yapıyoruz. Zannediyorum ki bölgemizde, Karadeniz’de bizim kadar aktif çalışan, borcu olmayan herhalde örnek belediyelerden birisiyiz diye tahmin ediyorum.”

“CAMİ MESELESİNDE HENÜZ BİR GELİŞME YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatı olarak yeniden gündeme gelen Cami konusuna da değinen Posbıyık, “Cami meselesinde henüz bir gelişme yok. Cami gelişmesinde Sayın Bakan biraz bana zorlama yaptı, 'Belediye meclisine gerek yok' dedi, 'Biz buradan yapacağız' dedi. 'Sen bize yakın dur' dedi. Ben de siyaset olarak biz camiden yanayız, büyük bir caminin yapılması lazım ama buraya (kent meydanı) olmaz dedim. 17 tane yer var bunlardan bir tanesi de askeriyenin olduğu yer dedim. Milli Emlak Genel Müdürü de vardı yanımızda.” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2021, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER