ÇATUROĞLU TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kandilli Belediye Başkanı ve Ereğli esnafını ziyaret etti.

ÇATUROĞLU TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Aksoy ile birlikte Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın’a nezaket ziyaretinde bulundu ve ardından Ereğli’de Yüksel Başkan, Hasan Hüseyin Sağlam ve İsmet Narin tarafından yeni açılan Cafe ve Simit Fırınını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

Milletvekili Çaturoğlu, Kdz.Ereğli Kandilli Beldesinde Karadeniz Ereğli’de Maden İşçileri Yardımlaşma, Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nce tabii afetlerde ve yeraltı kazalarında arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirmek üzere TTK çalışanı madenciler tarafından kurulan “Beyaz Melekleri Kanatlandıralım” adlı projenin lansmanına katıldı.

TTK Armutçuk Müessesesinde düzenlenen lansman programında “Beyaz Melekleri Kanatlandıralım” projesini hayata geçirerek kurtarma ekibini kuran dernek başkanı, yönetim kurulu ve onlara ilham olan daire başkanları ile emeği geçenleri kutlayarak sözlerine başlayan Çaturoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmek üzere bize iki proje gelmişti. Biz düşünmeden bununla ilgili siyasi ve idari girişimlerimizi yaptık, Zonguldak ilimizde iki dernek bu desteklerden yararlanma imkânına kavuştu. Bunlardan biri “Beyaz Melekleri Kanatlandıralım” projesi ile Maden İşçileri Yardımlaşma ve Sosyal, Dayanışma, Kültür Derneği, diğeri de “Çekmene Can Veren Has Eller” projesi ile Alaplı Hasanlı Köyü Derneği olmak üzere iki derneğimiz buna hak kazandı. Biz istiyoruz ki gönüllü kuruluşlarımız bu tür projeleri artırsınlar, çoğaltsınlar, biz daha fazla destek sağlayalım, Zonguldak’ımıza daha fazla bu konuda kaynak aktarılsın. Şimdiden önümüzdeki yıl bu faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Biz elimizde ne varsa yapmaya hazırız.

ÇATUROĞLU: “KURTARMA KONUSUNDA İLK ONLARA MÜRACAAT EDİLİYOR”

Ekmek parasını yerin binlerce metre altında, her türlü tehlikelere göğüs gererek kazanan tüm madenci arkadaşlarıma selam olsun diyorum. Gerçekten en meşakkatli ama bir o kadar da kazancı helal olan bir meslek. Birçok şehidimiz var. Hem maden kazalarında, hem terörle mücadelede, hem diğer alanlarda, onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu beyaz melekler projesi çok güzel bir proje. Hepimizin bildiği gibi önce 1999 Kocaeli merkezli o büyük depremde, madencilerimiz elinde sefertası, kaskıyla günlük işine gidip gelen bir meslek erbabı olmadıklarını, aynı zamanda insan hayatını kurtarma gibi bir sorumluluğun içinde olduklarını ispatladılar. Daha sonra Van depremi ve diğer depremler, ayrıca Türkiye’nin her tarafında yeraltında meydana gelen kazalarda ilk müracaat edilen müesseselerden biri TTK’nın kurtarma ekibi oldu. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum. Birçok canın kurtarılmasına vesile oldular. Allah onlardan razı olsun. Bugün yapılan proje bunların devamı mahiyetinde. İnşallah daha organize şekilde bu kurtarma çalışmaları devam edecek. Ülkemiz deprem riski altında. Hükümetimiz deprem riski olan yerleşim birimlerinde kentsel dönüşüm faaliyetleri başlattı. Bunların bitirilmesi için belirli bir finansman kaynağına ihtiyaç var. Bütün bunlar olurken, bu cephede biz bunları düzenlerken, kurtarma faaliyetlerin en mükemmel şekilde olması arzu edilen bir durum.”

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER