ÇEBİ FİLO KİRALAMALARA İLGİ ARTTI

çebi filo kiralamalara ilgi arttı

ÇEBİ FİLO KİRALAMALARA İLGİ ARTTI

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisi sonrası özellikle e-ticaret satışlarında büyük artışların olması operasyonel araç kiralama sektörüne de yansıdı. Şirketlere akıllı filo yönetim danışmanlığı hizmetleri veren Çebi Filo pandemi sürecinde genel olarak kiralama yapan ama filosu 100 adet üzerinde kalan büyük şirketlerden talep aldıklarına dikkat çekerek müşterileri arasına katılan sektörler arasında e-ticaret ve perakendenin ağırlıkta olduğunu bildirdi.

“ŞİRKETLER PANDEMİ SÜRECİNDE KİRALIK ARAÇLARINI BIRAKMADI”


Pandemide şirket aracı kullanan bireyler, toplu taşıma kullanmak istemediklerinden ötürü araçları bırakmadı. Şirketler ise uygun fiyata kiraladıkları araçları işleri kısmen daralsa da geçici bir durum olduğu düşüncesiyle sözleşme süresinin bitmesine rağmen bırakmadı. Sektör, Temmuz ayı itibariyle firmaların filolarını genişletme isteği, filo kiralama şirketlerinin otomobil filolarını genişletme istekleriyle aynı seviyede olmayabileceği ama yakın geleceğin akıllı, verimli analizlerle oluşturulan filoların yenilendiği/genişlediği bir dönem olacağını öngörüyor.

2021’DE FİLO KİRALAMAYA TALEP ARTACAK


2018 itibariyle bir küçülme yaşandı ama 2021’de taleplerin artacağını düşünüyoruz. Maliyetlerin çok önemli olduğu şu günlerde, yeni normal ile beraber araç filoları yenilenirken daha esnek filo yapıları oluşturulmalı. Sektör dinamikleri son 3 yılda oldukça değişti, bir uzman desteği ile maliyetlerimizi koruma altına alacak esnek filo yapılarının oluşması gerekiyor. Araç fiyatlarının artmasına rağmen faizlerin ciddi şekilde düşmüş olması kiralama fiyatlarını olumlu etkiledi. Araçların 2. El değerlerindeki artış kira fiyatlarını düşürdü dolayısıyla kiralama uzun süredir hiç olmadığı kadar cazip hale geldi.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER