ÇEVRECİLER ÇAY İÇİN EYLEM YAPTI

ÇEVRECİLER ÇAY İÇİN EYLEM YAPTI
gundemeregli.com- Alaplı ilçesi, Çayköyü Mollabey deresindeki kirlilik ilçedeki çevrecileri harekete geçirdi. Alaplı Çevre koruma derneği ve Molabey halkı,çevre köylerinde bulunduğu bir grup çevreci derede incelemeler yaparak yetkililerden önlem alınması istedi.
Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz yazılı olarak kaymakamlığa yazılı müracaatmızı yaptıklarını belirterek,  bu gün burada tüm çevreciler olarak mollabey deresini deterjanla yıkayacağız dedi.

Kanalizasyon suyu ve  atıklarının dereyi kirlettiğini bildiren Türkyılmaz Derenin kirliliğini defalarca yetkililere duyurduk. Şimdi ise Çevre derneğimiz ve çevre gönüllülerimiz ile ve muhtarlarımızla buraya geldik.  Mollabey deresinde ve Molabey,Alaplı çayında Kirliliğin önlenmesini istiyoruz dedi.

Dereninin temizliği için duyarlılık beklediklerini bildiren Türkyılmaz İlgili kurumlar,siyasi partiler,demokratik toplum kurluşları buna ilgi göstermeli. Hiçbir kurum ve kuruluşu suçlamıyoruz. Biz derenin temiz olmasını istiyoruz dedi. Dereden akan pis suların insan sağlığını tehdit ettiğini bildiren Alaplı  Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz Herkes çevre kirliliğiyle mücadele etmeli. Bu herkesin görevi. Herkes duyarlı olmalı. Yöre halkı da çevrecilere destek olmalı şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER