CHP&8217;DE KARTAL SON NOKTAYA KOYDU

CHP&8217;DE KARTAL SON NOKTAYA KOYDU

CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,  15 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan kongrede sürecinin tıkanarak belirsizliğe sürüklenmesinde vebalin kendilerinde olmadığını belirterek, ekip olarak kongrede aktif görev almayacaklarını bildirildi.

 partide yaşanan son gelişmeler doğrultusunda, yapılacak ilçe kongresinde yönetimde aktif görev almayı düşünmediklerini söyledi.
Kartal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Nisan&[#]8217;da yapılacak kongre öncesi halen belirsizliğin sürmesinin herkesin canını sıkmaya başladığını söyledi.
Bir ay öncesine kadar birlik ve beraberlik içinde kongre yapmaya hazırlanılmasının düşünüldüğü ortamın neden bu hale geldiğini anlamadıklarını ifade eden Kartal, şöyle dedi:
Biz en baştan, kongre sürecimizin, tüm delegelerimizin görüş ve düşüncelerinin alındığı, açık şeffaf bir yöntemle olgunlaştırılması düşüncesiyle hareket ettik. Bu nedenle delege toplantılarımızı gerçekleştirdik. Her şeyi delegelerimizle, parti tabanımızla paylaşma yolunu seçtik. Delegelerimizin, partililerimizin kongremizden beklentileri açık ve netti. Partimiz birlik- beraberlik içinde olsun. Parti içinde kısır sen ben çekişmeleri son bulsun. Kişilere endeksli değil, parti ideolojisine, programına endeksli, en başta Ereğli&[#]8217;de yeniden yerel iktidarı hedefleyen, hem örgütün hem yerel yönetimin birbirlerinin görev ve sorumluluk alanlarına müdahale etmeden, örgüt- yerel yönetim uyumunu sağlama amacına hizmet eden bir anlayışla çalışacak, kendi içinde uyumlu, üretken, dinamik bir yönetim istiyor. Süreç bu şekilde olgunlaşırken, bu gelişmelerin dışında bir takım arayışlar olduğunu da izliyorduk. Geçtiğimiz hafta bu konudaki uyarılarımızı partililerimizle ve Ereğli kamuoyu ile paylaştık.
AKP&[#]8217;nin Türkiye&[#]8217;yi teslim aldığını, ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğini, Amerikan ve Avrupa emperyalistlerinin kışkırtmaları doğrultusunda komşularımızla, savaşa sürüklediğini, böyle bir tehlike karşısında tüm CHP&[#]8217;lilerin topyekun, omuz omuza, birlik içinde mücadeleye hazır olmalarını, böyle kritik bir durumda kişisel ihtiraslar uğruna, parti içi birlik bütünlüğü bozacak, partililerimizi birbirine düşürecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurgulamıştık.
Bizim uyarılarımız gayet açıktı. Sağlıklı açık, demokratik bir şekilde olgunlaştırmaya çalıştığımız kongre sürecinin tıkanarak belirsizliğe sürüklenmesinde vebal bizim değildir.

AKTİF GÖREV ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
CHP Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün önderliğinde kurulmuş, başta kurtuluş savaşımız olmak üzere, özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan kaynağını alan sosyal demokrasinin, emeğin yüceliğini savunan, çağdaş. Demokratik bir sol partidir.
Daha önceleri sağ partiler içinde olmuş, yöneticilik yapmış ama ülkemizin içinde bulunduğu tehlikeli durumdan endişe duyan yurttaşlarımızın da aramızda olmasından, güçlerini CHP &[#]8216;de toplamalarından daha doğal bir şey olamaz. Ancak partinin disiplinine ve ilkelerine da uymak örgütsel birliğin olmazsa olmazıdır. Biz 13 aydır sürdürdüğümüz İlçe Başkanlığı döneminde parti içi dengeleri gözeten, partinin birlik ve bütünlüğünü korumaya çalışan bir anlayışla hareket ettik. Kimsenin adamı olmadık. Kimsenin güdümüne girmedik. Yeri geldi kişisel ihtirasların karşısında durduk. Yeri geldi basın bürolarından adımızla yapılmak istenen açıklamalara karşı durduk. Kimseye de öteki gözüyle bakmadık. Ancak son ortaya çıkan tabloda bizim parti içi dengeleri gözeten, herkese eşit, ilkeli duruşumuzun yeterince anlaşılmadığını gördük. Parti içi kısır sen ben çekişmelerini ortadan kaldırıp, AKP &[#]8216;ye karşı bir mücadele hattı oluşturulması düşüncemizin yeterince anlaşılamadığını gördük.
Böyle bir ortamda partiyi, başarıya taşıyacak düşünce ve projelerin hayata geçirilmesi, verimli bir parti çalışması yapmak mümkün değildir. Bu konuda bizim gibi düşünen arkadaşlarımla yeni dönemde aktif bir yöneticilik görevi düşünmüyoruz. CHP delegesinin özgür iradesinin bu olumsuz tabloyu ortadan kaldıracağına inanıyoruz.&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2012, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER