‘’ÇIK KARŞIMA OTUR BERABER TARTIŞALIM TÜRKİYE’DE İZLESİN!

‘’ÇIK KARŞIMA OTUR BERABER TARTIŞALIM  TÜRKİYE’DE İZLESİN!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Ne yaparsa yapsın beyefendi artık gidici. Millet tahammül edemiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak programı kapsamında gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gurup toplantısında size yönelik söylemleri oldu bu söylemler için ne diyorsunuz sorusuna CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: “Gayet normal. Beni hedef alacak ama benim karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Beni hedef alıyorsan senin istediğin televizyon kanalında benimle tartışma yürekliliğini göstereceksin. Cesur olacaksın niye korkak oluyorsun. Benden uzak beni eleştiriyor. Çıkarsın karşıma iki uygar insan gibi tartışırız. Senin taraftarlarında izlerler beni de bütün vatandaşlar izler. Hem benden çekiniyor, arkaya dolanıyor, arkadan bir sürü laf ediyor. Yav sen karşıma çık kardeşim. Çık karşıma otur beraber tartışalım Türkiye’de izlesin.”

Gazetecinin, Cumhurbaşkanı konuşmasında, “Eli kanlı teröristlere güvenen siyasetçiler, Bay Kemal ve onlarında kanda payı var gibi ifadeler kulandı bu sözler için ne diyeceksiniz sorusuna Kılıçdaroğlu; “İmralı’da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş öyle anlaşıldı. Posta memurumu kendisi. Gidip tezgahı kuran o, konuşan o, medet uman o! Yerel seçimlerde ne yaptı? Yerel seçimde de ona bir akademisyen gönderdi acaba bize oy verebilirler mi diye. Devletin televizyonlarında bunu canlı yayınladılar. Şimdi dönüp bizi suçluyor. Ne yaparsa yapsın beyefendi artık gidici. Millet tahammül edemiyor. Yalana tahammül edemiyor. Zamma tahammül edemiyor. Haksızlığa tahammül edemiyor. Beni suçlamasına gerek yok çıksın karşıma.”

Adaylık üzerinden millet ittifakını hedef alırken, “adaylarını çıkaramıyorlar, ben adayım benim karşıma çıkamıyorlar” denerek adayınızı belirlemediğiniz için eleştiriler oldu bu konuda da neler söylemek istersiniz sorusuna Kılıçdaroğlu; “Gayet güzel seçim tarihini belirlesin biz adayımızı belirleyeceğiz. Hem seçim tarihini belirlemiyor hem kalkmış “adayınız kim” diyor. Adayımızın kim olduğunu açıklamamız için “ben erken seçim istiyorum, sandığı getiriyorum Bay Kemal gel sende oy kullan” demesini bekliyoruz.”

Teröristle fotoğrafı çıkan HDP’li milletvekili konusunda niye susuyorsunuz diye size seslendi bu konuda değerlendirmeniz denir sorusuna Kılıçdaroğlu; “Bu fotoğrafı gördüğümde ne zaman çekilmiş diye sordum. Bunların İmralı’ya masa attıkları açılım döneminde o fotoğraf çekilmiş. Dolayısıyla o fotoğrafın ve sorunun muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan’dır. Açılımda ne oldu? Açılımda bu işler olduysa sen neredeydin? Sen bu ülkeyi yönetmiyor muydun? Bunların sorulması lazım.” 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER