ÇİMENOĞLU-ÇATUROĞLU ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ

ÇİMENOĞLU-ÇATUROĞLU ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ
gundemeregli.com-

 

 Tabi ki şu anda bazı borçlarımız devam ediyor. Ama borç miktarı ve borcumuzun şekli değişmeye başladı. Belediyemizin piyasaya olan 3 milyon 500 bin liralık borcunu 1 milyon 200 bin liraya kadar inmiş durumda. Bu anlamda belediye ekonomik anlamda da rahatlıkla çalışmalarını sürdürebilir hale geldi.
   Bütçeye baktığınızda geçtiğimiz yıl 900 bin lira artı ile kapatmıştık. Bu yıl da şu ana kadar bir milyon 200 bin lira bütçe fazlamız var. Yılı da yine bütçe fazlası ile kapatacağımıza inanıyorum. Göreve başladığımda personel giderleri yüzde 50 civarındaydı. Bu sürede hem bazı işçilerimizi emekli ettik, hem de 6111 sayılı Kanun´dan faydalanarak norm kadro fazlı işçilerimizi başka kurumlara yolladık. Böylece personel giderlerimizi yüzde 28´e indirmeyi başardık. Yıl sonuna kadar da bu rakamı yüzde 30´larda tutmayı planlıyoruz. Bu oran aynı zamanda Devletin personel sınırıdır.
   
   
RADİKAL KARARLAR ALDIK
   Belediyede ödeme dengesini tutturabilmek için radikal kararlar da aldıklarını ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi:
   Bu konuda radikal uygulamalar yaptık. Bütün bunları yaparken elbette vatandaşımızı, hemşehrilerimizi ve mükelleflerimizi üzdük. Belediyemizin piyasada oluşan 3 milyon 500 bin lira kadar alacağının peşine düştük. Kira, emlak ve çöp vergileri ile su gibi alacaklarımızı, gelir servisimizin sıkı çalışmasıyla tahsile yöneldik. Güncel verilerimizi düzenli şekilde takip ediyoruz. Giderlerimizi de ona göre belli program dahilinde kullanıyoruz.
   Bu çalışmalar sonucunda da belediyemizin mali durumu her geçen gün daha da düzeliyor. Elbette piyasaya olan borcumuz azaldı ancak Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi borçlarımız ise devam ediyor.
   




Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2012, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER