ÇİMENOĞLU GERİ VİTES YAPTI

ÇİMENOĞLU GERİ VİTES YAPTI
gundemeregli.com-Geçen hafta içersinde yaptığı açıklama ile büyük gaf yapan ve partililerini kızdıran Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu kendisine büyük tepki gelince, geri vites yaptı.

 

Belediye borç batağındaydı sözünü Şeffaf yönetim anlayışı gereği söylediğini açıklayan Çimenoğlu, sadece bu sözün ön plana çıkmasına üzüldüğünü söyledi.

Çimenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Şeffaf yönetim anlayışı gereği, göreve başladığı ilk günden bu yana belediye bütçesi ve belediyenin ekonomik durumuyla ilgili, gerek billboardlar, gerek resmi internet sitesi ve gerekse basın yoluyla,  belirli aralıklarla kamuoyuna duyurduklarını kaydederek, Belediye bütçesinin iyiye doğru gittiğini anlatmaya çalıştığını savundu.

 Geçtiğimiz hafta içi, şahsımın izinli olduğu bir dönemde, bazı yerel basın organlarında Belediye bütçemiz ve belediyemizin genel ekonomik durumuyla ilgili yayınlanan bir haberden amacını aşan yorumlar ve sonuçlar çıkarılmış, bu da tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır. Gazeteci bir arkadaşımızın Belediyemiz bütçesiyle ilgili bir sorusuna verdiğim cevabın, haber olarak kamuoyuna sunuluş şeklinden kaynaklandığına inandığım sebeplerle, haberin sadece bir cümlesinden yola çıkılarak, bir önceki dönemi suçluyormuşum gibi algılanmasını üzüntü ile karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Bunun yanlış anlamadan kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Göreve başladığım ilk günden başlanarak bugüne kadar olan belediyemizin ekonomik sureciyle ilgili şahsıma yöneltilen sorulara kimseyi hedef almadan, tüm iyi niyetimle cevap vermeye çalışırken, devam eden sorulara karşılık olarak, elbette bazı rakamsal kıyaslamalara da yer vermem gerekiyordu. Bunlar sadece bir önceki dönemi değil, kendi dönemimizin yıllık rakamlarını da kapsıyordu. Yani, kendi 4 yılık dönemimizle ilgili de mukayeseli rakamlar vererek, kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2012, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER