Çorumluoğlu, Bayramlaşma Töreninde Açıklamalarda Bulundu

Çorumluoğlu, Bayramlaşma Töreninde Açıklamalarda Bulundu

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle İnönü Parkı'nda bulunan Cam Kafe'de düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. Bayramlaşmayı kısıtlı imkanlarla pandemi kurallarına uygun olarak yapmayı uygun gördüklerini anlatan Çorumluoğlu şunları söyledi:

YARALAMALI KAZALARDA ARTIŞ VAR

"Kısıtlı imkanlarla kutladığımız son bayram olmasını temenni ediyorum. Pandemi kurallarının biraz daha yumuşatılması ile birlikte vatandaşlarımız yoğun bir şekilde ailelerini büyüklerini memleketlerini seyahate çıktılar. Bu sebeple yollarımızda şuana kadar Ereğli ilçemizde ölümlü kazamız olmamakla beraber yaralamalı çok sayıda trafik kazamız oldu. Bu güzel bayramları bu güzel estanteneleri üzüntüye çevirmeyelim. Trafikte dikkat edelim."

YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE SAYILARINDA ARTIŞ

Ne yazık ki hayatın gerçekleri ile de baş başayız. En son ilçemizdeki vaka sayılarının azlığına rağmen yoğun bakım ve entübe sayılarında ciddi bir artışımız var. Bu demek oluyor ki bu bayramda biraz daha kurallara dikkat edeceğiz. Bayram namazından itibaren gördüm ki insanlarımız 1 Temmuz'dan sonra sanki Kovid ülkemizi terk etmiş gibi sarılmalar, daha sıkı sarılmalar ne yazık ki bayram sonrası için bizi biraz daha kuşkulandırıyor.

"TAKİP EDEMEZ HALE GELDİK"

Esnafımızın ve vatandaşımızın daha önceki sıkıntıları yaşamaması için ve Eylül ayından itibaren okullarımızı daha rahat açabilmemiz için Ağustos ayını çok dikkatli geçirmemiz gerekiyor. Artık biz varyantları takip edemez hale geldik. İşin en temeli birbirimiz ile mesafeyi koruyacağız ve aşımızı olacağız. Ülkemizin daha rahat olabilmesi için titiz bir çalışmaya ihtiyacımız var.

"SİYASİ GÖRÜŞLERİMİZ FARKLI OLABİLİR"

Ereğli özelinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya özen gösteriyoruz. 15 Temmuz ve benzeri etkinlikler birlik ve beraberlik içerisindeki kutladığımız yaşadığımız etkinliklerdir. Siyasi görüşümüz birbirimizden farklı olabilir, yaşantımız da farklı olabilir Ereğli'de bu ülkede yaşayanların iyi bir yaşam sürmesi için birlik ve beraberliğimizden ödün vermemiz gerekiyor.

"EREĞLİ VE ÜLKEMİZİN HİZMETE İHTİYACI VAR"

Ereğli'nin ülkemizin hizmete ihtiyacı var. İnşallah biz ekonomimizin daha iyiye gitmesi ile pandemi kurallarının hafifletilmesi ile birlikte bunu daha rahat gerçekleştirebileceğiz. İster kabul edin ister etmeyin ne yazık ki pandemi bizim yaşantımımızı ve ekonomimizi sekteye uğrattı. Ne kadar kurallara uyarsak normal yaşam ve ekonomiye daha rahat ulaşırız. Ereğli güzel bir memleket, burada yaşayan arkadaşlarımız belki fırsatını biliyorlar, bilmiyorlar ama bizim gibi 30 yıldır Türkiye'nin değişik noktalarını gören ve gezen kişi bunu daha net görebiliyor. Daha güzel daha yaşanabilir hale getirmek için bizlerin daha fazla çalışması gerekiyor. İlçe Kaymakamı ve beraberimdeki çalışma arkadaşlarımız, daire amirlerimiz olduğu halde daha fazla çalışma yönünde gayret gösteriyoruz" Bayramlaşma programına ilçe protokolü katıldı.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2021, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER